20190608 Spel på ett bröllop i Stockholmstrackten

Åkte i god tid ifrån Tomta/Väddö. Kände att jag behövde spana in omgivningarna lite, dels för att se var jag ska stå o hur jag ska placera ut mina instrument. Mötes upp utav fest-fixarna. Fick ställa bilen på en bra plats samt redde ut var jag kunde lägga mina instrument utan att ngn trampar på dem. Efter detta fixande så tog vi en promenad jag o min fru runt i den vackra parken samt alla tittade på alla koloniträdgårdar. Vi intog en god lunch under en härligt vacker Lönn innan det var dags att börja stämma upp och invänta festdeltagarna samt brudparet. När alla fest deltagarna ( uppskattningsvis 40-45 st.) kommit samt brudparet anlänt men en häftig bil så var det dags för mig att göra mitt 1:a framträdande (utav 3). Jag ställde mig så brudparet såg mig och festdeltagarna såg mig. Jag började spela ”Amazing Grace på säckpipan som ingångsmelodi. Efter lite tal och information så spelade jag ”mingelspel” i ca. 45 min. Jag hade tillsamman gjort upp med brudparet några utav låtarna jag skulle spela som brudparet valt – och som jag kunde. Sen fick jag varva med låtar som jag tyckte passa för stunden. Det blev ett lyckat mingelspel med många fina kommentarer ifrån bröllopsgästerna. Efter mingelspelet var det dags att gå och sätta sig för gästerna. Då rusade jag iväg för att placera mig vid ingången till festsalen. Jag spelade då en marsch på min hardingfela.Jag spelade en ”Brueslått efter Sven-Nyhus Norge. Den spelade jag tills alla ställt sig vid sina platser. När alla satt sig till rätta gick jag fram till brudparet och gratulerade dem samt berättade att jag lämnade en liten gåva till dem som ett minne och en uppskattning att de valde mig som spelman. Tack så mycket till er båda och all lycka i all framtid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *