20190629 Bröllop i Kråktjärn

Hade blivit inbjuden på ett bröllop i Kråktjärn norr om Sala. Det var Blå Bergens Borduners musikproducent Fredrik Fredrik PomPom Bengtsson som skulle gifta sig med sin Josefina Paulsson. Att hitta till Kråktjärn var en bedrift. Den väg som GPS:en visade var helt blockerad av ett antal timmerbilar. Så jag styrde kosan med min upphottade SAAB-husbil till närmaste by. Där träffade jag en av byn raggare i ett riktigt vålåk. Han var jättetrevlig!  Han visade mig en genväg som tillslut bara var en grässträng o två spår att köra på bland alla stenar. Jag kom hel å lycklig fram till Kråktjärn där det var full rulle på alla förberedelser. Det hade fixats en campingplats där jag kunde ställa min bil för övernattning.

Jag gick runt å hälsade på alla gäster. Hittade Per Saxholm min gamla kompis från Karlskoga tiden, som skulle viga brudparet. Maten till knytet ställde jag i jordkällaren o sen vandrade jag ner till platsen där brudparet skulle vigas av Per Saxholm. Nedanför campingen mot sjön hade brudparet ställt iordning en plats där själva vigseln skulle äga rum. Alla gästerna samlades nu runt gången där det låg jättefina trasmattor som ledde till själva ceremoniplatsen. Per Saxholm spelade ingångsmarschen.

 

 

Per Saxholm spelar ingångsmarschen till brudparet.

 

Under vigsen spelades det mycket av olika musiker vilket var mycket trevligt. När själva vigseln skulle ske så hade brudparet bestämt att det skulle göra det nere vi sjön tillsammans med de två vittnena. Vi gäster fick stå lugnt kvar. Under tiden så blev vi underhållna av olika musiker som spelade en massa härliga låtar. Sen kom brudparet tillbaks från sjön. Vi gäster fick sen vara med om en förkortad vigselakt vid själva ceremoniplatsen. När brudparet vandrade från ceremoniplatsen upp mot ladan spelades det en nykomponerad brudmarsch som Carina Normansson, Erika Lindgren/Liljenstolpe och Åsa Andersson komponerat en repris var.

 

 

 

 

 

 

Vi samlades sedan utanför ladan där vi skålade å hurrade för brudparet. sen minglades det, spelades och umgicks innan middagen startade kl. 18:00.

 

 

 

 

 

 

 

Tre utav ”Spel-Stinorna” underhåller.

Sen började festen ordentligt när alla bröllopsgäster satt sig ner. Den ena efter den andra musikuppvaktningen avlöste varandra. Det blev en mycket trevlig fest. Jag o Stefan Ekedahl satte oss bredvid ett mycket trevligt par. Så middagen gick fort. Självklar spelade jag, Per Saxholm och Stefan Ekedahl en låt för brudparet under middagen. Vi spelade en variant av ”Napolions marsch över Alperna.

Per Saxholm och jag Ulf spelade en trudilutt tillsammans med Carina Normansson. Jag kom på ett bra namn på gruppen ”Skönheten o Odjuren” Vad säjs om det namnet? Det kanske kan ge nôgra spelninger!

Festen fortsatte sedan med den obligatoriska brudvalsen och avlöstes sedan med Kadriljdans. Utanför ladan blev det fart på buskspelet. Jag själv fastnade på verandan på ett utav boningshusen på gården. Där träffade jag tre utav fyra Spelstinor – Carina Normansson, Erika Lindgren/Liljenstolpe och Åsa Andersson. Där blev jag fast större delen av natten och spelade tillsammans med dem. JÄTTEKUL!!!

Efter midnatt någon gång så plockades maten fram för nattavickning. Det smakade bra!

När klockan var halv tre så tyckte jag det var dags att hoppa åla mig in i min nykomponerade husbil för att få lite skönhetssömn. Sagt å gjort – jag tackade för mig o la mig för att sova. Tack Fredrik o Josefina för att jag fick dela eran glädje när ni gifte er den 29/6-2019 i Kråktjärn! Det blev ett fint minne för mig som jag på detta viset vill dela med mig av till er och andra i min läsarkrets. Tack!! All lycka till er båda i all framtid! Ulf.

Några bekanta som jag träffade på festen.  Esbjörn Hazelius och Shelly Phillips USA. Shelly var och hälsade på Stefan i Rättvik och de samanstrållade på i Kråktjärn.

 

 

 

 

 

 

 

20190615 Spelade på ett bröllop i södra Dalarna

Så var det nu dags att ta sig till södra Dalarna för ytterligare en bröllopsspelning. Jag gick upp kl. 05:30 för att sedan sätta mig i bilen och åka kl. 07:00. Vigseln skulle vara utomhus och det kunde inte bli mycket bättre väder för en sådan aktivitet. 11:30 skulle vigseln börja. Resan gick bra och jag kom i mycket god tid för att ta in omgivningarna. Träffade prästen och pratade en stund med henne om lite detaljer. Jag fikade och laddade upp med energi. Gick sedan ut och placerade ut instrumenten. Säckpipan vid kyrkan där vi skulle starta marschen ner till vigselplatsen, fiolen nere vid vigselplatsen på udden. När allt var klart å stämt vandrade jag upp för att se om brudparet anlänt.

Alla var på plats när jag kom upp till parkeringen. det var ett litet bröllop med bara de närmaste anhöriga, föräldrar en två och halvt åring samt prästen o så jag spelmanen. Jag fick ha en väldigt central roll i detta bröllop, fick stå för all musik under hela vigseln vilket kändes väldigt hedrande. När klockan slog 11:30 ringdes det i klockorna och jag började spela säckpipa en marsch efter Harv Piggs Olof ifrån Dala-Flod. vi gick genom den vackra kyrkogården ner mot sjön o udden där vigseln skulla äga rum. Under tiden när vi gick så vaknade en Bofink till liv när den fick höra säckpipan. Den kvittrade och sjön ungefär som att den ville också vara med och ta ner brudparet till vigselplatsen. En häftig upplevelse – Bofinken var bara några meter från oss. Den kanske trodde att det hade kommit in en märklig fågel som den skulle skrämma bort från sitt revir. 2 halvt åringen sprang fram o tillbaka mellan mamma och mig – tittade förundrat på mig och sen tillbaks till mamma. Väl framme på vigselplatsen så tog prästen vid. Efter själva bibelläsningen skulle jag spela på önskemål ”Amazing Grace”. Låten väckte mycket känslor eftersom brudgummen med föräldrar var från Skottland. Jag drabbades också av stundens känslosval och fick bita ihop föra att inte svaja för mycket i låten.  Efter tillkännagivandet spelade jag en marsch på min A-fiol efter Pers-Erik Olsson från Rättvik/Östbjörka. Den passade jättebra att spela just i denna stund och på denna plats. När vigseln var klar tog jag fram min säckpipa å spelade som avslutningslåt en marsch ifrån Evertsberg. Brudparet önskade att vi skulle stå kvar och inte marschera upp till kyrkan igen. Så blev det!

 

Efter vigsen kom bruden fram till mig och undrade om jag vill stanna kvar och dela glädjen med familjen? Jag tackade självklar ja till den möjligheten. Det skålades i bubbel hölls tal och åts färska jordgubbar. Vilken fest!  Två o ett halvt åringen såg väldigt nöjd ut när det bjöds på jordgubbar. Mor o farföräldrarna hade haft fullt upp med att springa efter 2 och ett halvt åringen under själva vigseln. Det var ju så mycket spännande som hände hela tiden. Sen skulle det fotograferas på udden och jag sa tack och hej till brudparet. Satt sedan en stund och pratade med brudens pappa som också var musiker. jag lämnade en gåva till brudparet som ett minne från mig och ett tack att just ni valt att ha mig som spelman. Det var ett väldig litet och fint bröllop med mycket känslor. Det går att gifta sig på många olika sätt, huvudsaken är att de som gifter sig är nöjda. Och det var detta härliga brudpar! All lycka till er alla – i all framtid! Önska jag Ulf Karlsson – Spelman.

20190608 Spel på ett bröllop i Stockholmstrackten

Åkte i god tid ifrån Tomta/Väddö. Kände att jag behövde spana in omgivningarna lite, dels för att se var jag ska stå o hur jag ska placera ut mina instrument. Mötes upp utav fest-fixarna. Fick ställa bilen på en bra plats samt redde ut var jag kunde lägga mina instrument utan att ngn trampar på dem. Efter detta fixande så tog vi en promenad jag o min fru runt i den vackra parken samt alla tittade på alla koloniträdgårdar. Vi intog en god lunch under en härligt vacker Lönn innan det var dags att börja stämma upp och invänta festdeltagarna samt brudparet. När alla fest deltagarna ( uppskattningsvis 40-45 st.) kommit samt brudparet anlänt men en häftig bil så var det dags för mig att göra mitt 1:a framträdande (utav 3). Jag ställde mig så brudparet såg mig och festdeltagarna såg mig. Jag började spela ”Amazing Grace på säckpipan som ingångsmelodi. Efter lite tal och information så spelade jag ”mingelspel” i ca. 45 min. Jag hade tillsamman gjort upp med brudparet några utav låtarna jag skulle spela som brudparet valt – och som jag kunde. Sen fick jag varva med låtar som jag tyckte passa för stunden. Det blev ett lyckat mingelspel med många fina kommentarer ifrån bröllopsgästerna. Efter mingelspelet var det dags att gå och sätta sig för gästerna. Då rusade jag iväg för att placera mig vid ingången till festsalen. Jag spelade då en marsch på min hardingfela.Jag spelade en ”Brueslått efter Sven-Nyhus Norge. Den spelade jag tills alla ställt sig vid sina platser. När alla satt sig till rätta gick jag fram till brudparet och gratulerade dem samt berättade att jag lämnade en liten gåva till dem som ett minne och en uppskattning att de valde mig som spelman. Tack så mycket till er båda och all lycka i all framtid!

Lite semesterledigt från bloggandet 20190601 -20190930.

Kommer från och med den 1 juni tom den 30 september att ta lite ledigt från bloggandet. Jag jobbar på annan ort och under ovanstående period. Jag kommer att spela på två bröllop i juni den 8 och den 15 juni. Jag kommer att var gäst på ett bröllop den 29/6. Då gifter sig Blå Bergens Borduners musikproducent, och då är jag inbjuden! Jag har lyckats få ledigt från mitt sommarjobb på Tomta.

Annars önskar jag alla som läser min blogg en riktigt skön sommar 2019!!

Ps. Skriv gärna en liten kommentar så blir jag glad.

2019-05-04 Spelade på dop i en kyrka i Västeråstrakten

Det var verkligen ett riktigt trevligt dop jag fick spela på i Västeråstrakten! Prästen, som heter Linnéa imponerade på mig! Linnéa fick med sig barnen under olika delar under själva dopceremonin. Det blev en väldigt avslappnat dopceremoni som det hände många saker i hela tiden. Det verkade som att de barn som inte skulle döpas kände sig trygga och lät sig fångas in i själva dopceremonin. Jag skulle spela hardingfela i slutet av själva dopceremonin. Hade valt att spela en marsch som Kalle Kallin har komponerat. Marschen sätter sig i huvudet på en gång och är sen ganska svår att bli av med sedan. Det som var festligt vara att självaste festföremålet fastnade för musiken. Festföremålet började tröttna strax innan jag skulle spela så det var kul att jag lyckades fånga intresset igen.

Ett dop som jag kommer att minnas som var speciellt.

Här kommer marschen som jag spelade på dopet på min Hardingfela.

2019-04-28 Succé konsert Blå Bergens Borduner med Karlskoga Symfoniorkester

Jag kan bara sammanfatta kvällen med tre ord ” HELT MAGISK KVÄLL”!! OBS! Se recensionen längs ner på denna sida.

Efter två rep och ett genrep med Karlskoga Symfoniorkester (KSO) var det så dags att bränna av konserten: ”Där den gehörsbaserade folkmusiken möter den klassiskt notbundna orkestern”. Traditionell folkmusik blandas med nya kompositioner med Blå Bergens Borduner (BBB). En krävande produktion som behöver fullstor symfoniorkester, förstärkt med ett smidesstäd!

Vi träffades i Musikpalatset tidig eftermiddag för att genrepa. Genrepet gick väldigt bra vilket fick mig att för första gången på länge känna mig nervös. Vi fick en paus efter genrepet för att tanka lite energi innan konserten började. Det var nästan full i Musikpalatset så det kändes riktigt bra. När vi väl brakade igång med första låten en Pollonäs efter Klockare Bergman ifrån Karlskoga släppte hela min nervositet. Orkester o BBB presterade ännu bättre än på genrepet, så det kändes nu väldigt avslappnat sen under hela konserten. Vi spelade halva konserten sen 20 minuters paus och sen direkt på slutlåtarna. När sista tonen tonat ut från slutlåten ”Stålbadet”, så stod publiken upp å vi fick tillsammans med orkestern spela det extra nummer som vi repat in. Men när extra numret var slut så stod publiken och ville ha ännu mer. Så BBB körde ett extra nummer till bara BBB. VI fick blommor och tack ifrån arrangören. Sen var det dags att plocka ihop. Många i publiken kom fram till oss och ville prata mer om konserten och de instrument vi spelar på. Det märktes att det var en mycket intresserad publik. Tack till alla som bemödat sig och köpt biljetter till konserten.

 

 

Staffan Sjösvärd fick väldigt mycket beröm av publiken för sina arrangemang och framför allt fick Staffan fram olikheten i att spela folkmusik på gehör och den klassiska musikens notbundna sätt at spela på.

 

När publiken lämnat konsert lokalen började det i plockandes stund med mikrofoner stolar mm att pratas om att göra en turné med denna produktion. Staffan, KSO och BBB nappade på förslaget. Staffan har också hört att Eskilstuna samt Faluns orkestrar var intresserade av denna produktion. Redan innan vi hunnit sammanställa filmen, fotona och inspelningarna av hela konserten. Staffan Sjösvärd ska erbjuda alla orkestrar i Sverige denna produktion. Så vi hoppas alla inblandade på mycket jobb med denna produktion. I produktionsplanen ingår det i Staffan Sjösvärds plan att göra en CD-skiva med denna produktion med någon orkester som är intresserad. Den som lever får se. Om det lyckas få ut denna produktion kommer vi att ha många speljobb framöver. Det ser vi alla i BBB fram emot.

 

Nedan spelar vi en polska med kort tre som Anders Norudde komponerat. Den kallar han för PPP. Klippet kommer ifrån YouTube och det är min fru Kerstin Engström som har filmat.

Här nedan kommer det en massa fina kommentarer från personer som var på konserten samt Facebook vänner som sett och hört klippet på Facebook, min hemsida och YouTub. Sug åt er alla som var med:

Lotta Olsson – En av livets allra mäktigaste musikupplevelser” Kan man få en bättre recension?
Jag kan bara hålla med!

Lotta Olsson – Vilken konsert! Ni är mina absoluta favoriter!

Eyvor Lundblad  Den var fantastiskt bra.🎻🎼👍

 

Carl-Ove Eriksson – En helt fantastisk konsert. TURNÉ??. Tycker jag. I alla fall till ÖREBRO och Karlstad! Stort tack!
Maria Ringsen – Wow vilken fin recension.
Thomas Sandberg – ”Blytung brudmarsch” i särklass bästa arret!
Karin Gibson – MAFFIGT!!
Barry Phillips –  like!
Kerstin Thoor/Brunåker – Gratulerar till de fina recensionerna!!! Hoppas det blir en fortsättning Då kommer jag
Buckliga Boots – Mycket bra!  Kommentar från YouTub.
Arne Cederblad – Jättebra konsert. Tack.
Cecilia Bremer – Härligt!

 

Recension från KT 2019-04-29 konserten 2019-04-28 Blå Bergens Borduner möter den klassiska världen. Se länken nedan.

Recension av Blå Bergens Borduners konsert 2019-04-28 tillsamman med Karlskoga Symfoniorkester. Recensionen är skriven av Björn Reimers Karlskoga tidning.

Här finns en länk till Staffan Sjösvärds hemsida. Där beskriver han lite hur han kände före och efter konserten 2019-04-28.

Bilderna i denna blogg har Lotta Olsson samt personer i Karlskoga konsertförening tagit under konserten.

 

Hela recension kan läsas nedan utan bilder

Unik upplevelse när folkmusik gifte sig med den klassiska NÖJE/KULTUR

OBS  ett tillägg av mig!  Det saknas ett instrument i recensionen som BBB spelade på under konserten. Det är min Hardangerfela eller Hardingfela som man säger. Hardingfelan är ett norskt folkmusikinstrument som liknar en fiol men har 5 resonanssträngar under spelsträngarna som klingar med och Hardangerfelan är har en högre stämning än en vanlig fiol.

Recension i Karlskoga Tidningen 20190430 skriven av Björn Reimers.

Blå Bergens Borduner framför Karlskoga symfoniorkester.

”Svårt förstå att det är sant”. Orden är Anders Noruddes på frågan hur det känns att få sina egna låtar arrangerade för en hel symfoniorkester. Och lite så är väl den allmänna känslan utifrån frågan om det är möjligt att förena folkmusik med klassisk. Nu vet vi att det fullt möjligt och en hel del beror på kompositören och arrangören Staffan Sjösvärd.

Jag vill påstå att kombinationen Anders Norudde och Staffan Sjösvärd är helt unik. Två ytterst kompetenta och kreativa musiksjälar som med en oerhörd fantasi, finurlighet och känsla kan förmedla oöverträffad musik. Låt vara i två olika genrer, men som nu sammansmälte till en unik upplevelse.

Det började med en polonäs, en dans som faktiskt finns i båda lägren som Staffan Sjösvärd också påtalade. Sedan ett smakprov på en Norudde/Sjösvärd-upplevelse där Anders Noruddes ”Blytung brudmarsch” framfördes i ett makalöst arrangemang. Jag förstår verkligen Noruddes inledande ord på denna text i precis detta sammanhang. Extra kryddat med hans lite torra humor berättande att det hittills inte är någon enda som gift sig till denna brudmarsch.

Staffan Sjösvärd förmedlade i mellansnacket lite runt sina tankar kring hur arrangemangen tillkommit och hur han funderat när han försökt smälta samman de helt olika musikstilarna. Speciellt märktes dessa olikheter i Anders Noruddes komposition ”Återbruksvalsen” där symfoniorkestern mer återgav en svepande wienervals till Bordunernas tretakt. Det blev ett unikt och mäktigt verk, en av kvällens många höjdpunkter. En annan var ”Mäster Ekholms polska” där bilden av otyg dansande i skymningsmotljus till trolska och suggestiva toner skapades i mitt inre. Otroligt mäktig upplevelse.

 

Utöver kombinationen med de båda stilarna så framförde Bordunerna också låtar utan den stora orkestern. Traditionell folkmusik från olika delar av vårt land efter olika spelmän samt även några egna kompositioner.

Instrumenten som kontrasterade till den stora orkestern var bland annat svensk säckpipa, moraharpa (en variant på nyckelharpa), olika flöjter, bouzouki, mungiga, kohorn, smidesstäd, Hardangerfela samt fiol och cello. Väl trakterade av dessa rutinerade spelmän.

Avslutningen, förutom några extranummer, var Anders Noruddes ”Stålbadet”. Musik komponerad till en kortfilm om nedläggningen av stålverket i Degerfors. Toner som fångade den tragik och smärta som genomborrade hela samhället den gången och som, precis som en röst i publiken sa, fortfarande skapar tårande ögon och en klump i bröstet.

 

Publikens applådåskor frammanade flera extranummer och alla som var på plats håller nog med om att detta var en av livets allra mäktigaste musikupplevelser.

En förhoppning finns att det ska bli en fortsättning på samarbetet Norudde/Sjösvärd och att musiken som framfördes ska få leva vidare via fler konserter. En nåd att stilla bedja om. Det här är verkligen något som fler måste få uppleva, det är en sak som är säker.

Björn Reimers

MUSIK

Blå Bergens Borduner och Karlskoga Symfoniorkester
Dirigent: Staffan Sjösvärd
Blå Bergens Borduner:
Anders Norudde: svensk säckpipa, moraharpa, fiol, spelpipa och kohorn

Göran ”Freddy” Fredriksson: bouzouki, mungiga

Ulf Karlsson: fiol, svensk säckpipa

Stefan Ekedahl: Cello, spelpipor

20190425 – 1:a repet med Karlskoga symfoniorkester inför konsert 28/4

OBS!! Uppdaterad info 20190427.
För er som saknar biljetter så finns det numera biljetter att köpa på Turistbyrån i Karlskoga samt 1 timme innan konserten börjar vid kassan vid Musikpalatset.

 

Då var 1:a repet avklarat 25/4 med (KSO) Karlskoga Symfoniorkester inför konserten den 28/4-2019 i Musikpalatset i Karlskoga.

Det var en spänd förväntan från oss i Blå Bergens Borduner Anders Freddy o Jag (Stefan kommer på fredagens rep 26/4). Vi var på plats i Musikpalatset tidigt för att träffa ljudtecknikern som skulle rigga upp oss innan repet. Det gäller att få bra ballans mellan orkestern och Blå Bergens musik. Efter repet konstaterade vi att det finns en hel del att fila på när det gäller ljudet och medhörningen för både orkestern och BBB. Men det löser vi nog på fredag ( i skrivandes stund i dag 26/4). Det var en del nya ändringar i arren som vi spelade i BBB men det var inga större svårigheter. Gäller bara att komma ihåg ändringarna.

 

Det fanns en affisch på oss som någon hade bemödat sig och gjort. Riktigt snygg affisch! Tycker jag.

 

 

 

 

 

 

Vi kommer att repa den 26/4 mellan kl. 18:00 — 22:00. sen blir det genrep på söndag 28/4 och kl. 18:00 startar konserten. Ska bli så spännande. Hela konserten samt repen kommer att filmas fotograferas och spelas in. Materialet kommer att redigeras och sammanställas.  Staffan Sjösvärd kommer sen att ta hela materialet och erbjuda alla orkestrar i Sverige denna musikproduktion. Sen är det bara och vänta och se om det är några som nappar på konceptet. Det är några orkestrar som reda nu idag har visat sitt intresse för produktionen ”Där folkmusik möter symfoniorkesterns klangvärld”. Karlskoga konsertförening är arrangör för konserten.

KSO – anländer till repet.

Ett litet speluppehåll från 31/3 -23/4. Annat jobb på annan ort.

Har jobbat på annan ort från 31/3 – 23/4.

 

 

 

 

 

 

Men nu är jag i full gång och repar inför Blå Bergens Borduners konsert söndagen den 28/4-2019 kl 18:00 tillsammans med Karlskoga Symfoniorkester (KSO) i Musikpalatset i Karlskoga. Just nu är det enskilt rep hemma. Men på torsdags kvällen kl 19:00 så repar BBB tillsammans med KSO för första gången. Ska bli skôj!

Mer info om konserten på länken Karlskoga Symfoniorkester och Blå Bergens Borduner.

 

2019-03-30 deltar i Folkmusikjuryn i årets ”SMASK 2019” i Örebro

Fick i uppdrag utav Marcus Mattsson Örebro Musikhögskola att under vecka 12 dra ihop en 5 manna jury till årets lokalfinal i ”SMASK 2019”. Vi är nu fem jurymedlemmar Ulf Karlsson, Andreas Jacobsson cellist o folkmusikutövare, Ida Blomqvist musiklärare o folkmusikutövare, Christy O Leary musiker o säckpipsblåsare och Kerstin Engström som är en god folkmusiklyssnare som har jobbat med Felan i många år på -70 o 80-talet. Vi fem ska samla ihop oss i  Nova huset på Örebro universitet för att prata ihop oss och äta en bit mat innan hela arrangemanget drar igång kl. 19:00. Känns hedrande att få vara med som jurymedlem i årets SMASK show.

Klicka på länken Program: Program SMASK Örebro 2019 så hittar du all information om arangemanget samt texter till bidragande låtar etc.

 

 

 

 

 

Folkmusikjuryn taggar upp strax innan föreställningen ska börja. Från vänster: Andreas Jacobsson, Ida Blomqvist, Kerstin Engström, Ulf Karlsson och Christy O Leary.

En intensiv 1:a akt med alla sex bidragen som spelades upp för oss i juryn o publiken. Med våra lampor i våra mobiler skrev vi ner vad vi tycker om bidragen innan juryöverlägningen i pausen skulle göras för att sorterat ut vilken poäng bidragen skulle ha. Poäng fördelningen var 2, 4, 6, 8, 10, och så 12. Ett svettigt jobb som vi hade 15 minuter på oss att enas om hur poängen skulle fördelas till bidragen, samt skriva en motivering till det bidrag vi skulle dela ut 12 poäng till. När 2:a akten av föreställningen började fick vi lyssna på fjolårets bidrag som blev 1:a respektive 2:a + lite annan underhållning. Sen var det dags att för jurygrupperna att kliva upp på scenen och redovisa våra poäng samt motiveringar till 12-poängarna. Trevligt att stå inför så mycket publik och bli intervjuad av konferenciererna. När alla jurygrupper redovisat sina poänger var det dags att fylla på med vad publiken hade röstat. Här nedan kan ni se slut resultatet efter alla omröstningar. De första två bidragen 1:a och 2:an går vidare till Riks – SMASK, som går av stapel i Stockholm lördagen den 25 maj 2019.

Resultat SMASK 2019

  1. Bidrag nr. 2 ”Schlager Schtjafs” artister Herr och Fru Differens Text å musik & arrangemang Denice Jacobsson, Aramis Silvreke, Clara Alm och Henrik Langemyr.
  2. Bidrag nr. 5 ”Vill inte va med”, artist: Fröken Nygren & Avizeringarna. Text Linnéa Nygren. Musik & arrangemang Jussi Edefors.
  3. Bidrag nr. 6 ”Engagera dig”
  4. Bidrag nr. 1 ” Månsspiraton”
  5. Bidrag nr. 4 ”Glass i stora lass”
  6. Bidrag nr. 3 ”På min cykel”

Så blev resultatet! Länken nedan kan du se hela föreställningen som streamades live 30/3-2019.

Hela showen från ”SMASK 2019 lokalfinal i Örebro”

Här nedan kan du se de två bidrag som går vidare till Riks – SMASK finalen 2019 i Stockholm den 25 maj.

Bidrag nummer 2 som vann SMASK 2019 ”Schlager Schtjafs”

Bidrag nr. 5 som kom 2:a ”Vill inte va med”