Mitt musik – CV
- Frilansade musiker. 1979 – och fortfarande
- Studiecirkelledare inom ABF och SKS. Arbetat med att lära vuxna, barn och ungdomar spela fiol i grupp. Arbetet innebar självständig planering och genomförande av lektioner inom studieförbunden.
- Musiklärare inom kommunal musikskola i Karlskoga och Örebro kommun. Arbetat med barn/ungdomar i grupp enskilt, lärt ut svensk folkmusik på fiol och svensk säckpipa. Planerat och genomfört lektioner.
- Utbildningsledare inom Örebro län. Ansvarat för utbildning av spelledare och dansledare inom Örebro län. Arbetet innebar att lära länets spelmän att bli bättre på att spela till dans. Samarbetade med en danspedagog.
- Folkmusikledare. Planerat och genomfört helgkurser 3-5 dagar för vuxna och barn/ungdomar. Arbetat med allt från att kläcka idén om kursen, ragga medarbetare, skicka inbjudan, planera och genomföra kurser.
- Ungdomskurser för ungdomar från 10 -19 år. Planerade och genomförde folkmusikkurser för ungdomar i Örebro län från år 1981 – 1994. Uskavi-lägret var ett populärt läger som var fullsatta varje år. Jag var tillsammans med andra personer i folkmusikförbundet ÖLFM ansvarig för att driva och genomföra ungdomskursen. Ungdomskursen hölls i maj i Kristihimmelsfärd från Torsdag – söndag, där vi avslutade kursen på stämman i Siggebohyttan.
- Solist på Fiol, Hardingfela, Svensk säckpipa och Technopipe. Spelat på begravningar, bröllop och dop. Föreläser om den svenska säckpipan. Planerar och genomför olika program inför sittande publik. Spelar också till dans.
- 2024-10-27: Dokumentation fortsätter av Per Saxholm och hans låtar från Karlskoga och östra Värmland. Per Saxholm och jag träffades redan våren 1978. Redan då åkte jag och Per S runt i Karlskoga bygden och spelade in olika spelmän i Karlskoga. Våra vägar korsades inte på ett tag. 2014 blev jag indragen i Per Saxholm och hans låtar. i Dagsläget har Anders och jag spelat in nästa 500 st låtar efter Per Saxholm projektet igen. Anna Johansson har nu också börjat hjälpa till i projektet. Anders och jag har fått hjälp av Anna och Olof Eriksson med att börja teckna ner låtarna på noter. Jobbet går sakta framåt. Vi får förmodligen söka pengar för att få någon som kan jobba mer kontinuerligt med nedtecknandet. Vore kul om vi lever alla innan projektet är klart.
Längre turnéer
- Rikskonserter ” Folkmusik från Närke”
Turné på skolor i Örebro län - Länsmusiken ” Folkmusik i Närke”
Turné på skolor i Örebro län - Örebro kommuns Musiker projektanställd
Olika musikprogram på barnstugorna inom Örebro kommun - Länsmusiken
”Musik på Örebro läns sjukhem” - Körspelningar
Jag har spelat tillsamman med olika körer i kyrkor runt om i Sverige.
Den största kören jag spelat tillsammans med var Magnus och Annika Spångbergs kör ”SMS-kören” vid framträdande inför fullsatt Conventum i Örebro.
Mitt CV fortsättning Musikgrupper
Musikgrupper som inte är aktiva idag
1. RIA RA 6-7 personer, musik grupp med inriktning på dagisbarn i större och mindre sammanhang.
2. Karlsson Kapell 4:a personer, musikgrupp med inriktning spel till dans, konserter, turnéer för äldre inom äldreboenden
3. Bergslag o Bondebygd – 10 st. Riksspelmän ifrån Örebro län. Gör konserter och dansspelningar.
Musikgrupper som är aktiva
1. Blå Bergens Borduner 4:a personer, musikgrupp med inriktning på spel till dans, konserter, workshop, kortare helgturnéer vid något tillfälle utlandsturné och skivinspelningar. Spelat in två CD-skivor 1:a 1991 och 2:a 2015. Just nu har gruppen tagit en paus i spelandet.
2. Ulf o Pehr – Två Riksspelmän med inriktning på spel till dans, konserter, längre turnéer, etc.
3. “Dragplåstrera” Anders Norudde & Ulf Karlsson – 2 st. Riksspelmän på den Svenska säckpipan. Spelar på div. konserter i kyrkor och sittande publik vid olika tillfällen samt spelar till dans.
4. Nerike Bagpipers – Anton och Ulf är två st. Riksspelmän som spelar på svensk säckpipa, hardingfela, fiol och tvärflöjt. Gör konserter och dansspelningar.
5. Fyra hattar efter Göte – Fyra spelmän som spelar folkmusik till dans ifrån gränstrakterna i västra Värmland.
6. PUH – Pehr, Helene och Ulf – Tre spelmän som spelar till dans gör konserter m.m. Musiken vi spelar kommer främst från Närke och Värmland.
7. Öst Värmländska spelmän – Per Saxholm, Lennart Gybrant, Anders Norudde och Ulf Karlsson – är fyra spelmän ifrån östra Värmland. Vi spelar låtar från östar delarna av Värmland bl.a. från Karlskoga Visnums-Kil, Filipstad, Gåsborn, Brattfors, Forshyttan etc. Vi gör konserter, dans-spelningar, kurser, workshop, hembyggdsgårdsträffar m.m.
8. Karlskogabeter – Per Saxholm, Anders Norudde och Ulf Karlsson – är tre spelmän ifrån Karlskoga. Vi spelar låtar i från Karlskoga trakten. Per Saxholm och jag Ulf åkte runt under slutet av 1970 – talet början på 1980-talet och spelade in de spelmän som fanns kvar i livet
9. Roslagens spelmanslag startade i april 2022 i Norrtälje
10. Häverödals spelmän
11. Emigantkapellet startade 7 mars 2024
Med de olika grupperna har jag med mina spelkompisar skapat oss jobb på danshus och olika offentliga inrättningar, genomfört kurser, utbildningar etc.
Som solist spelar jag på bröllop, begravningar, dop, olika danshus och tillställningar där folkmusiken kan förgylla stämningen som på konferenser, privata fester, vernissage, invigningar mm.