Lugn sommar från speluppdrag och höstplanering 2024 polska av Martin B

Det har varit en behagligt lugn sommar när det gäller spel och engagemang. Jag tycker det har varit skönt att kunna lägga ifrån sig instrumenten och ägnas mig åt andra saker istället.

Till hösten drar allt spel igång igen! har ett stort projekt på gång tillsammans med Roslagens spelmanslag. Roslagens spelmanslag ska göra en stor konsert i Norrtälje 29/11-2024 och i Rimbo den 30/11-2024 tillsammans med Norrtäljes musikkår där Pontus Estling kommer att vara gästspelman som vi ska spela tillsammans med. Spännande projekt!

 

Ulf och Anders spelar på Aggershus.
Fotograf Ingela Agger.

 

Sen planeras det för fullt att Anders Norudde och jag duo “Dragplåstrera” ska spela på våra säckpipor  under zornveckan i Örebro. Vi ska göra en konsert och en dansspelning planerat till den 16/7-2025. Vi har i skrivandets stund ännu inte fått formellt klart från ÖLFM att det blir vi två som ska spela, men just nu ser det positivt ut. Ander och jag kommer att få repa mycket under vintern och våren samt innan veckorna innan spelningen.

 

 

Under zornveckan i Örebro ska jag även spela tillsammans med “Emigrantkapellet. Vi ska spela gammaldans  en timme den 18/7-2025. Så det kommer att bli en hel del repande med Emigranterna också.

 

 

Så just nu är det bara att ladda på inför hösten rep med Roslagens spelmanslag, Anders Norudde och jag “Dragplåstrera” samt Emigrantkapellet. Troligtvis kommer vi att även i Emigrantkapellet åka upp till Ransäter och spela till dans och då kommer nog också PUB att vakna till liv i Ransäter. Så mycket spela att se fram emot.

 

I sommar har jag iallafall spelat in en låt som Martin Björklund komponerat. Det är en polska som Martin kallar för “Arholmapolskan”. Det är en vacker polska som jag fastnat för och arrat. Jag har idag 2024-08-29 efter 17 dgr. på Facebook över 4500 visningar vilket idag är rekord för mig.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.