Operation inställd, låt polska efter “Vräken

Efter det att jag haft covid-19 med påföljande post-covid nu tre år i rad (2022,2023 och 2024) lyckades jag hosta till mig ett brock i höger ljumske den 3 april 2024. Det har medfört en hel del begränsningar i livet för mig eftersom ljumskbrock spelar mig ett spratt varje dag och hindrar mig från att göra vardagliga saker. Från början hade jag inte så ont förutom när jag promenerade. Men sen gick veckorna och jag fick mer och mer ont i ljumsken och i brocket. Stundtals har jag inte fungerat på hela förmiddagen utan har fått ligga större delen av förmiddagen och försöka hitta ett ställe där jag kan fungera med brocket och räta på mig. Det har blivit många besök i Karlskopa på “Brock centrum” där jag tillslut sattes på en prioriteringslista för snabbare operation. Har även fått akut åka in till Norrtälje för att få hjälp att lägga rätt brocket efter det att jag inte kunnat resa mig ur sängen en morgon.

Så tillslut fick jag en akuttid på Kirurgmottagningen i Karlskoga den 22/8-2024 kl. 08:00. Efter en tidig morgon  i Örebro(05:00) med dusch med specialoperationstvål som var svindyr (ca.270:- för två tvättar som skulle göras innan du sätter dig på bussen in till Karlskoga). Med stor förhoppning om att bli opererad och slippa smärtorna står jag nu igen på ruta ett. Operationen ställdes in. Kirurgavdelningen fick in ett akutfall som gick före mig. Sånt är livet om du inte är döende så ska du pinas till döds innan du opereras! Dagens sjukvård fungerar tydligen så idag i Sverige! Dags att börja fundera på vart våra skattepengar egentligen ska gå till, välfärden eller privata läkare som idag kostar oss skattebetalare miljarder extra samt att vårdpersonalen inte längre vill jobba kvar i våran fina sjukvård på grund av stress och  underbetald sjukvårdspersonal. Så från 08:00 tlll ca. 10:55 fanns en förhoppning om att jag skulle gå ifrån Karlskoga lasarett och vara fri från smärtan. Men kl. 11:00 så fick jag reda på att ett akutfall kommit in och läkarna fick ställa in min operation. Det är bara att gilla läget och åka hem igen med oförättat ärende. Som tur vara så fick jag en ny tid för nästa försök till operation.  Måndagen den 9/9-2024 kl. 10:00. Vi gör ett nytt försök om några veckor. Fick patientavgiften tillbaks samt att personal på kirurgmottagningen tipsade mig om att jag kunde få någon slags reseersättning för min resa från Grisslehamn till Örebro. Det var ju Kirurgmottagningen som hade ställt in hela operationen, då skulle jag nog få igenom mina krav på att få kompensation för min resa på 60 mil från Grisslehamn till Karlskoga. Det är inte konstigt att vår sjukvård kostar så mycket när regionerna också får betala ut reseersättning för inställda operationer. Det blir dyrt och ytterligare en kostnad för regionerna.

Summan för oförättat ärende in till kirurgmottagningen i Karlskoga blir: 1500.- kostar det i rena pengar för mig som patient att få en operation inställd. Då har jag inte räknat på vad det kostar för personalen att. fixa en ny tid  till mig. Fick på Karlskoga lasarett prata med ett antal operationsplanerare och deras tid är inte gratis.

Tvål för tvätt 270:-

Bilresa Grisslehamn – Örebro ca. 30 mil a 25:-/mil = 750:-

Patientavgift:- 330:-

Lunch i Örebro direkt efter att jag klivit av bussen. Åt mat senast kl. 20:00 dagen innan den planerade operationen 21/8: ca. 150:-

Väl i Örebro kl 12:30 bestämde jag mig för att bara släppa allt detta som hänt mig idag på förmiddagen. Ringde Kerstin min fru och frågade om vi skulle luncha och fika i Wadköping, vilket vi gjorde. Kerstin hade skrubbat mig två gånger på ryggen 05:15 med specialtvålen som kostade 270:-. Vi var båda trötta och tagna av denna dagen och den sjukvård som vi många så småningom drabbas av om inte förr så senare i livet när vi blir äldre.

Som avslutning ska jag spela en polska efter Erik Tellgren, även  kallad för “Vräken”. Erik bodde i Östervik Karlskoga på östra sidan av Möckeln på “Kosia”. Tycker den passar in i min sinnesstämning efter denna dagen där inget blev gjort.

Nu laddar jag om till den 9/9-2024 kl 10:00 plats Kirurgmottagningen Karklskoga lasarett. Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.