Det blev en rolig 70-årsfest i Ransäter 2017-09-16

Vilken sköjig fest jag fick vara med om!! Mycket spel och många trevliga människor fick jag förmånen att träffa. Åkte upp tillsammans med Bosse och Eva till Ransäter efter lunch på fredagen, Anders Norudde anslöt sig till oss senare. Vädret gick inte att klaga på. Vi installerade oss i stuga nr. 3, en fyrbäddsstuga med utsikt över Klarälven. Fint ska det va!

 

Lördagen bjöd f.f. på finväder så jag tog en tidig nostalgiprommenad runt Ransäter medan de övriga sov. Efter frukost blev det ytterligare en prommenad tillsammans med Bosse o Anders. Därefter övades det flitigt i stuga nr. 3 på spel inför kvällen.

 

 

Festen startade utanför norra logen där det var mingel med lite fördrink. Alla spelmän blev senare inkallade för att spela en marsch medan alla gäster satt sig till bords. Vi var ca 15 st spelmän på festen. Jag, Bosse och Anders hyllade festföremålet genom att spelada tre låtar från Karlskoga.

 

Under kvällen var det många som vill hylla festföremålet från scenen. Det som fastnade mest på min näthinnan var när den norske gästen Martin Myhr dansade hallingdans. Kvällen flöt på med mycket spel och dans. Fick också möjlighet under kvällen att spela tillsammans med två superduktiga Värmlandsspelmän – Clas Hallgren och Göran Håkansson (klippet är från VA Sund).  Jag fick avsluta danskvällen tillsammans med Bosse och Rune. Passade sedan på att avsluta kvällen med att spela solo. Spelade en jölsterpolska på min hardingfela. Jölsterpolskan har jag lärt mig av Gro-Marie Svindal. Martin Myhr formligen studsade upp på golvet och jagade rätt på på en dam (Judit-Marie). Judit-Marie o Martin dansade fantastiskt bra, så det var svårt att sluta spela. Men efter jölsterpolskan var det ingen som orkade dansa och spela mera. Kvällen slutade på topp!

 

På söndagen dröjde vi oss kvar. Vi hjälpte till att städa och plocka undan lite efter festen. Sammanfattningsvis så var det en fantastisk helg i Ransäter. Nästan som en miniatyr av Ransätersstämman.  Fast det fanns betydligt mycket mer möjligheter till att få speltider på norra logen under denna födelsedagsfest än under Ransätersstämman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.