2019-02-06 Spelträff hemma hos Anders i Karlskoga

Anders Norudde jag och Per Saxholm träffades hemma hos Anders för att spela nögra beter tillsammans. Per var i högform och jag o Anders hade fullt upp att spela in alla låtar som Per spelade och som vi inte kunde. Vi har bestämt oss för att träffas lite då o då för att försöka spela in så många låtar som möjligt som Per Saxholm kan. Per sitter på en gigantisk stor folkmusik-låtskatt ifrån Karlskoga och norr ut mot Filipstad, Långban, Tyngsjö och upp mot dalagränsen. Vi har bestämt att vi inte ska ha några krav på att det måste bli nya låtar hela tiden, utan målet är i första hand att ha trevligt och umgås tillsammans när vi träffas. Lennart Gybrant är med på denna idé också, men kunde inte denna gång komma. Så småningom ska allt låtmaterial sammanställas och skickas in till Visarkivet i Stockholm. Det får ta den tid det tar. Per och Lennart har träffat de gamla spelmännen i sina hemtrakter Karlskoga med omnejd och östra Värmland. Så de sitter på en enorm viktig låtskatt som inte många idag har hört talas om och än mindre kan spela. Därför tycker vi alla fyra att det är viktigt att träffas regelbundet och spela in det låtmaterial som Per och Lennart kommer ihåg.

Bilden är från en konsert på Felan med Ulf, Per och Anders.

Per Saxholm spelar på musikfilen ovan en polska som heter ”Sicken litten en som ligger på gata” efter Ernst Pettersson och Helge Henriksson Brattfors.

 

På YouTub-klippet nedan spelar jag med mig själv en polska efter Ernst Pettersson i Brattfors “Maja i Löcke”. Till musiken får ni njuta av min andra hobby  – “Långfärdsskridskoåkning”. Här får ni kika på några bilder från de senaste 3 åren. Håll tillgodo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.