2020-03-07 Årsmöte Örebro läns folkmusikförbund ÖLFM, MA 1 konsert

Ja – så var det dags för det årliga årsmötet med ÖLFM som denna gång var förlagt till Närkes Kultrurbryggeri. Denna gång hade förbundet slagit på stort. ÖLFM och Örebro Folkdansgille (ÖFG) Folkdansringens Örebrodistrikt samarbetade med ÖLFM och erbjöd alla medlemmarna från föreningarna att delta i programmet med konsert, spel till dans, dans till spel, mat och dryck, kaffe och tårta. Det blev ett riktigt härligt kalas, med både dansare och spelmän! Allt detta till självkostnadspris!

ÖLFM:s årsmötet flöt på – men det var en fråga som vi stannade vi lite extra länge. Det var frågan “Hur gör vi för att föryngra verksamheten” – samt locka in fler medlemmar i ÖLFM? En idag svår nöt att knäcka nu när medelålder i föreningen är hög.

När Årsmötet var klart så hade Pehr Falkenström en liten konsert på 20 min där han berättade om spelmannen “Johan Andersson” från Björkelund Snavlunda i södra delen av Örebro län. Se bilden nedan.

 

 

 

 

 

 

Sen var det dags att käka middag. Det var både dansare från ÖFG och spelmän från ÖLFM som beblandade sig i kön till maten. När alla fått sin mat så och satt sig ner för att äta var det sen dags för MA 1 gruppen att presentera och spela ett smakprov från den notsamling som vi nu håller på att jobba med. Vi spelade en Pollonäs ur Pehr Anderssons notsamling år 1731 bild 34 låt 102. Klicka på länken nedan för att höra låten.

Det fikades och käkades tårta och när alla hade ätit färdigt röjdes alla borden bort där sen dansarna intog dansgolvet – spelgrupperna som tidigare fått anmäla sitt intresse att spela till dans intog scenen kl. 20:00. Först ut var “Ysätter”. MA 1 gruppen spelade kl. 20:30 en halvtimma framåt. Kvällen fortsatte med spel och dans. Innan jag åkte hem spelade Olof, Olle och jag några låtar innan det var dags att åka hem. Hade fått skjuts av Pehr Falkenström så när han ville ta sig hem var det dags även för mig att avsluta kvällen. En trevlig spelkväll tillsammans med dansare – vad mer kan man önska sig! Ett Stort Tack till ÖLFM och ÖFG för en trevlig samvaro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.