Distansrep inför spelningen på oktoberstämman i Uppsala 29/10-2022

Har fått i uppdrag av Örebro spelmanslag att hitta två låtar på min säckpipa som spelmanslaget och jag ska spela tillsammans. Göran Svärd adm. och Olle Linder musikaliskledare för laget har båda frågat mig om jag kan hitta ngn låt i den reportoar som de valt inför spelningen i Uppsala. Olle och jag har kikat lite på låtarna som är föreslagna och en låt skulle fungera perfekt o det är Polska efter Ivar Lutnes Rendalspols. Sen ville de ha en låt till och då föreslog jag Polska efter Erik August Sellin från Tysslingen “Hins polska”. Jag har gjort ett litet arr på låten efter Olles önskemål. Har återskapat ett arr som vi gjort för ca. 15 år sedan på Stora hotellet i Örebro när både Anton Olausson och jag spelade på våra svenska säckpipor i spelmanslaget från Örebro. Så här låter arret nedan.

Hins polska efter Erik August Selin. Tysslingen

Har nu skickat förslaget till Olle och hoppas att det går att ta med i reportoaren. Har slitit  ordentligt för att komma på hur Anton och jag gjorde i arret och vilka borduner vi haft i D respektive A-dur delen av låten. För säkerhetsskull så skrev jag ner arret på ett papper.

Hins polska Arr (kopia)

 

Ett bildspel med bilder från Roslagen, våren/sommaren som varit 2022. Låten är den samma som ovan. Polska efter Erik August Selin Tysslingen Närke “Hins polska”.

En extra kommentar till inlägget gjort 2022-10-21 Ang. Oktoberstämman 29/10-2022

Tyvärr så blir det inget spel på säckpipa i Örebro spelmanslag för Anton Olausson och mig Ulf den 29/10. Varför då? Det visade sig att spelledarna hade inte riktigt förankrat denna förfrågan ordentligt i resten av Örebro spelmanslag. Så jag och Anton har tackat nej att spela med laget den 29/10 på våra säckpipor. Men Anton och jag Ulf  återkommer gärna igen och diskuterar om ett framträdande i framtiden tillsammans med Örebro spelmanslag när vi får en förfrågan. Men då måste förfrågan förankras tidigare i Örebro spelmanslag innan frågan går till Anton och mig Ulf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.