Första träffen med Häverö Spelmän

Jag har haft en stående inbjudan denna höst att få vara med i Häverödals spelmanslag när de dra igång denna hösttermin 2023. Det är Anki som är spelledare i laget som har bjudit in mig. Anki är med och spelar i Roslagens spelmanslag så det är där vi träffats. Tänk att nu efter mer än 30 års suktande efter spelkompisar i Roslagen har jag nu blivit bekanta med 2 st  spelmanslag och dess medlemmar samt en musikproducent och hans musikfamilj alt detta har hänt på ett år!! Visst är det en gåva! Alla är sugna att spela och göra olika saker med musiken i Roslagen. Så det är för mig bara att hänga med i svängarna.

Spelmanslaget i Häverödal har inriktat sig på folkmusiken i o runt Häverödal. så nu har jag fått lära mig en vals som är efter en spelman som heter Jan Jans August ifrån Trästa, samt en schottis ifrån Tulka m.m. Laget har 12 medlemmar med mestadels nyckelharpor och fioler. De träffas på måndagar vid 18:30 tiden i Hallstavik som ligger bara ca 18 km ifrån Tomta. nästa måndag ska jag vara med laget och spela till dans på idrottsstadion i Häverödal. Häverödal är nog mest kända för sina duktiga skidskyttar som jag såg en gång på tv när det var sm – vecka. De har rusttat upp sadion så nu kan de åka skidor både sommar som vinter.

Nu ser jag fram emot att få bekanta mig med dessa spelmän i laget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.