Spelning på mysigt dansställe i Västerås

I lördags kväll 5/5 – 2017 genomförde jag två spelningar i Västerås på danshuset som kallas för “Folkligt Värre”. Det var en mycket trevlig bekantskap att få spela för danspubliken i Västerås. De lokaler som Folkligt Värre höll till i var i Waldorfskolan på Östramälarstrand. Det fanns gott om fri parkering och kommunala färdmedel som gick till skolan. Det är promenadavstånd från tågstationen och från centrum där tågstasionen ligger är det ca 4,5 km att gå till Walldorfskolan. Fick man för sig att gå från tåget så kan man välja att gå utmed vattnet, en fantastiskt fin promenad som jag varmt rekommenderar.

Kvällen började med sång i visstugan kl. 18:00, med påföljande låtutlärning kl.19:00. Dansen till spellistan började kl. 20:00. Var du sugen att spela i något undanskymt rum så fanns det mycket gott utav sådana rum i huset. Självklar fanns det fika med hembakat fikabröd. Det fikat rekommenderar jag!

Jag började med att spela ett danspass tillsammans med Örebro spelmanslag, ca. en timme. Efter det spelpasset fick jag smyga undan i något utav alla de rum som fanns och stämma upp alla mina instrument inför solodansspelningen som började kl. 22:00.

Det var fantastiskt många dansare som var sugna på att dansa till de låtar jag spelade. I danslokalen fanns det gott om utrymme både för spelmän och dansare att svänga sina lurvia. Jag hade en mycket trevlig kväll på danshuset “Folkligt Värre” och jag kommer att åka dit igen. För det är alltid kul att få spela upp till dans när det finns så många duktiga och intresserade dansare på plats i Waldorfskolans lokaler på Folkligt Värre: Tack Västerås och Folkligt Värre för en mycket trevlig kväll!!! Jag kommer igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.