Spelkväll hemma hos Anders Norudde 2018-03-07

Jag hade en riktig trevlig spelkväll igår 2018-03-07 tillsammans med dessa tre spelsugna gubbar Lennart Gybrant, Anders Norudde och Per Saxholm. Vi spelade låtar ifrån östra Värmland och ifrån Karlskogatrakten. Anders fixade eftermiddags fika och något kvällsfika som vi kunde sova på senare. Vi pratade och diskuterade om hur vi ska kunna gå vidare med att dokumentera Per Saxholms och Lennart Gybrants låtar. Per och Lennart har träffat många utav de gamla spelmän/spelkvinnor som fanns tidigare i östra Värmland och i Karlskogatrakten. Anders och jag försöker lära oss det spelsätt som Per och Lennart har. Lennart och Per spelar låtarna väldigt asymmetriskt och de säger att de gamla spelmännen/spelkvinnorna lät så som Per och Lennart spelar.

Vi har börjat dokumenterat Pers och Lennarts låtar men vi skulle behöva systematisera oss lite mer. Ett spännande projekt som vi får se hur det slutar.

Vi planerade vidare och hoppas på att vi kan få komma och spela på Ransätersstämman.  Pelle Schunnesson kommer snart att höra av sig till oss. Det finns en vilja från arrangören att få dit oss som spelar musik ifrån de östra delarna av Värmland.

Till vänster om bilden finns det tre länkar med filmsmakprov på vad vi spelade under kvällen. Håll till godo!

 

Vals efter Petter på Vallkrog i Medhamn Visnums-Kil.

Polska efter Henrik Mårth i Nordmark Filipstad

Polska efter Karls Nilsson Bjurtjärn Karlskoga

 

Från vänster: Ulf Karlsson, Lennart Gybrant, Anders Norudde och Per Saxholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.