Spel på 65-årskalas 2018-03-25

Under vintern har jag gjort en ny bekantskap, en nyckelharpsspelare i från Uppland. Det visade sig att vi skulle till samma 65-årsfest. Och vad passade det bättre att vi slog oss ihop och bildade en ny duo – nyckelharpa fiol som hade världspremiär hemma hos vår gemensamma goda vän. Vi spelade två låtar, en som jag hade komponerat och en annan ny komposition. Första låten var en schottis som jag snickrat ihop och som jag kallar för “Längtan”. Nästa låt vi spelade var en polska som en spelkompis från Askersund hade komponerat och som heter”Glad i Hjärtat”. Spelinslaget blev mycket uppskattad utav festföremålet och av alla gäster.

Min nya bekantskap har spelat tillsammans med Ceylon Wallin en legendarisk nyckelharpsspelare. I slutet av 1970-talet träffade jag Ceylon och hans bror Henry Wallin hemma hos en spelkompis i Karlskoga. Henry var en mycket driven på att sekundera Ceylon på sitt mycket speciella sätt. Jag satt och spelade hela eftermiddagen och hela natten tillsammans med Ceylon, Henry och min spelkompis.

 

 

 

 

Här får ni ett YouTube – klipp där Ceylon spelar en “Polkett efter Kolar Kristin”. En typisk låt för Ceylon med ett härligt sugande tempo som bara Ceylon kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.