Konserten i Ransäter 6 juni 2018 med öst-Värmländskmusik

Fredagen den 8/6-2018 kl. 22:30 på Tecnologen i Ransäter hade vi vår konsert med öst Värmländska gubbar som spelar öst Värmländska låtar.  Anders och jag åkte till Ransäter på fredagen vid 11:00 tiden för att ansluta oss till Per och Lennart i vår stuga som vi kommer att få disponera under hela Ransäters-stämman. Ska bli skit kul!! Vi startade upp konserten alla fyra med “Skåp Wilhelms tyske polska” som är en schottis. Vi fortsatte med olika konstellationer såsom trio, duo och solistnummer. Den låt jag spelade som solonummer var en polska ifrån Forshyttan efter en spelman som heter Karl Johan Karlsson. Under konserten fick vi många applåder och positiva tjoar från publiken vilket kändes skönt. En slags bekräftelse på att denna lite udda musiken gick hem bland publiken i Ransäter. Musiken är udda på så vis att den inte är så mycket spelad i folkmusik kretsar. Men med denna kvartett från öst Värmland ska vi försöka ändra på det. 30 minuter efter konsertens slut så tog vi alla våra instrument och förflyttade oss in till norra logen där danspubliken väntade på oss. En häftig kväll o natt fick vi uppleva tillsammans med Ransäterspubliken. Den 17/11-2018 kommer vi att ha en kurs, workshop i Karlskoga som på kvällen avslutas med en konsert troligtvis i “Musikpalatset” i Karlskoga. Återkommer var man kan anmäla sig till denna heldag i Karlskoga. Välkomna!

 

 

Kommer senare under sommaren att lägga upp fler musikexempel från konserten i Ransäter.

 

Hela kvartetten från vänster- Ulf Karlsson, Lennart Gybrant, Per Saxholm och Anders Norudde.

Några länkar ifrån konsertern i Ransäter – se länkarna nedan från YouTube. Det är Bosse Jansson som filmat alla YouTubklippen.

Skåp Wilhelms tyske polska och Baklänges

Napolions marsch över alperna

Solospel Ulf Karlsson, Polska ifrån Forshyttan.

.Sigvard i Monkeruds schottis Ulf och Lennart spelar. Här kommer hela schottisen efter Sigvard i Monkerud Visnums-Kil.

 

 

Duo runda. Jag (Ulf) och Lennart Gybrant spelar en schottis från Visnums-Kil efter Sigvard i Monkerud. Den som skickade mig denna filmsnutt var Eva Ljungberg Arvika.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.