15/9-2018 – spel på Felans-danskurs och ett spelpass med Mats Berglund

Denna höst 2018-09-15 och 3 tillfällen till i höst, är jag husspelman på Felansdanskurs mellan kl. 13 -16 i Teaterladan. Mats Åkerberg och Lena Linder är huvudansvariga för själva dansdelen. Dansinstruktör denna lördag var Mats Åkerberg. Mats började med att lära ut pols och sista timmen ägnade sig dansarna åt att prova på finnskogspols.

Ca. 14 dansare hade visat sitt intresse för denna form av dansutlärning på Felan. Jag hade fått jobbat en del för att hitta några bra pols låtar som inte var allt för krångliga att lyssna på. Alla verkade vara nöjda med musiken efter kursen.

På kvällen kom Martinnitus Band och gästade Felan. Martinnitus Band gjorde en fantastisk fin konsert. Det är Mats mentorer från studierna i Norge Tellef Kvifte och Leiv Solberg som bildar denna kvartett. Kvartetten bjöd på blandad musik ifrån gränstrakterna mellan Norge och västra Dalsland, Värmland. Mats och jag hade haft kontakt under veckan så mitt under själva det långa danspasset för Martinnitus Band så fick jag förmånen att spela med min gamla spelkompis Mats B. Det var jättesköj och alla låtarna vi spelade satt som smäcken! Det var en mycket trivsam Felan kväll och jag ser fram emot nästa Felankväll.

Bilden ovan är tagen vid ett annat tillfälle när jag spelar till dansinstruktion på Felan.

Mats Berglund och jag spelar en jössehärspolska till dansen på Felan. Filmare var Mats Åkerberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.