2018-10-13 Spelade på Felans danskurs.

Det blev ca. 8-10 st dansare som trotsade det fina vädret för att svänga sina lurviga ben i en hamburska. Trots det låga deltagarantalet så blev det en intensiv och givande kurs för dansarna. För ett par var polske-dansen helt ny för. Det gick väldigt bra för nybörjarparet efter 3 timmars gnuggning av Mats Åkerberg som är den ständige dansinstruktören. Bra jobbat Mats!! Jag fick med beröm godkänt av Mats för mitt hamburskespel. PuuuuuuH!!! Hade övat järnet. Det var så länge sedan jag spelade hamburskor. Lätt att det blir värmlandsspel med kort etta när jag ska spela hamburska. Men det gick vägen!! Skönt!

Sen blev det en fantastisk Felan kväll med Ulrika Bodén och hennes gäng. Ulrika Linder överraskade oss alla när hon som inbjuden pausmusiker sjöng en låt av Evert Taub i polsketakt. JÄ……….bra gjort Ulrika. En annan överraskning bjöd en skönsjungande dam (elev) från musikhögskolan i Örebro. Hon heter Denice Jakobsson. Denice hoppade med i Ulrika Bodéns band och sjöng några fina folkvisor. Det är det som är folkmusik för mig. Möte med musiker i stunden. MERA SÅNT!! Här är en länk från YouTube där Denice Jakobsson sjunger en egen komponerad polska tillsammans med bandet “Vind”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.