Spelträff på Hallagården 2018-10-14

Det är inte ofta som jag är med och deltar på Örebro Läns folkmusikförbunds spelträffar. Men nu skulle det bli av! Jag var mer nyfiken på vad Pehr Falkenström hade mer att berätta om spelmannen Carl Viktor Rulin från Lerbäck. Det blev en trevlig spelträff på Hallagården med föredrag om Carl Viktor Rulin av Pehr.

Pehr fortsatte efter föredraget med att lära ut ett par låtar efter Rulin. Jag hade turen att Pehr (min gamla spelkompis) valde en låt som jag aldrig hört förut. Pehr började med att lära ut en Pollonäs från en notbok som har varit i Rulin ägor. Pollonäsen är från år 1731. Det var lite barockstuk på låten. Sen lärde Pehr ut originalversionen utav Pelle Pettersson, den kunde jag.  Den klingar vackert i F-dur o d-moll. Det fikades, pratades och spelades om vart annat. En trevlig eftermiddag har jag haft på Hallagården. Det gör jag väldigt gärna om igen.

 

På bilden pratar Pehr Falkenström om Carl Viktor Rulin

Här spelar Pehr “Pollonäs från 1731 ur Rulins notbok.

Noter på den låt som Pehr lärde ut Pollonäs ur Rulins notbok

2 svar på ”Spelträff på Hallagården 2018-10-14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.