2018-11-17 Lyckad och uppskattad dans och spelkurs i Karlskoga

Det blev en lyckad och intensiv spelning i Karlskoga den 17/11!! Spelkursen flöt på bra och vi gubber varvade med att lära ut låtar mellan kl. 13 -15.

Denna schottis lärde Lennart Gybrant ut. En schottis “Skåpera” efter Olof Kalsson “Liljendal” Rämmen. Jag har själv gjort inspelningen.

Efter kl 15 fikade vi med hembakt.  Vid 15:30 började danskursen och låtkursen fortsatte med Per och Lennart som lärare. Anders och jag intog scenen och spelade till danskursen. Thomas och Eva-Britt Sönnerstam lede dansutlärning av “Störing”. Störing är en lokal dans som finns i Karlskoga trakten. Störingen är lite av en blandning mellan trövals eller mazurka.

Här finns en länk från YouTub på hur “Störing” kan se ut. Länk på en variant av “Störing”.

Efter 17:00 käkade vi mat på en resturang i Karlskoga innan det var dag att förbereda sig inför konserten kl 19:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stolar hade ställts fram till publiken. Konserten gick bra!! Vi fick tom spela ett extra nummer! Kul!!

Efter konserten fikades det igen. sen gav sig Lennart och Per av hemåt och Anders o jag intog dansscenen för att spela till dans en stund. När kl. var 21:30 så hade dansen mattats av så vi slutade och tackade för oss och hela denna härliga dag i Musikpalatset.

Ett stort tack till Bygdegillet i Karlskoga som var huvudarrangör och ett stort tack till Thomas och Eva-Britt Sönnerstam som har varit motorerna i detta arrangemang. STORT TACK ifrån oss alla fyra Ulf Karlsson, Anders Norudde, Per Saxholm och Lennart Gybrant. Vi kommer gärna igen nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.