2018-12-08 Terminsavslutning på danskurs och Felan-kväll med sång.

Terminsavslutning på danskursen i Felans regi. Det har varit väldigt roligt och utmanande under hösten att få jobba tillsammans med danspedagogen Mats Åkerberg. Eftermiddagens tema var “Travare”. Denna gång hade Mats satt griller i huvet på mig. Jag fick ett körschema där det skulle dansas olika typer av danser för att så småningom mynna ut i att bli en travare. Spännande var det och ibland fick jag leta efter låtar som skulle kunna passa till det Mats efterfrågade. Jag gjorde mitt bästa och jag tror och hoppas att Mats och dansarna var nöjda med mitt spel. Dessa tillfällen som det har bedrivits lite längre danskurser på Felan har varit viktiga för att få fler dansare till Felan-kvällarna. Och jag tycker försöket får godkänt. Denna sista gång för denna höstterm var det lägsta deltagarantalet på hela hösten. Men det tror jag beror på att det lackas mot Jul. Felan får ta nya tag till nästa termin. men de som kom till kursen för att dansa – de gav järnet!!

Jag har tackat ja till Felans förfrågan om att vara husspelman till danskursen på vårterminen. Sen får vi se om Mats har möjlighet att vara danslärare. Vi får se.

Travaren ovan efter Olaus Persson var en av de låtar jag spelade till danskursen. Spelar stämma med mig själv på min hardingfela.

 

 

 

 

 

Felankvällen bjöd på en höjdare konsert med Josefina Paulson och Jonas Åkerlund. En välkänd duo med ett känsligt spel som gör att jag fick gåshud denna Felan-kväll. Den mångsidige Jonas spelade på ett antal instrument. Men Jonas överraskade publiken med att sjunga denna kväll på lite uppmaning ifrån Josefina. Den Jonas vill jag höra mer av någon annan gång.

Kvällen fortsatte med Karin Nordberg som spelade till dansinstruktionen efter konserten. Karin spelade några travare som publiken fick prova på att lära sig innan Josefina och Jonas tog över dansspelandet.

Kvällens andra musiker eller sångare som tog sig ann Felanpubliken var Denice Jacobsson. Denice går andra året på sånglinjen på Örebro musikhögskola.. Denice gjorde ingen besviken, med sin härliga stämma sjöng och trallade hon till dans. När Denice stämde in i en lång ballad började danspubliken dansa långdans med färösteg. Det är inte ofta som det blir långdans spontan på Felan. Tack Denice för din svängiga och härligt medryckande sång!! Du överraskade både mig och publiken! Hoppas vi får se och höra dig igen på Felan.

Nedan sjunger Denice Jacobsson ett litet smakprov från hennes framträdande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.