2019-03-30 deltar i Folkmusikjuryn i årets “SMASK 2019” i Örebro

Fick i uppdrag utav Marcus Mattsson Örebro Musikhögskola att under vecka 12 dra ihop en 5 manna jury till årets lokalfinal i “SMASK 2019”. Vi är nu fem jurymedlemmar Ulf Karlsson, Andreas Jacobsson cellist o folkmusikutövare, Ida Blomqvist musiklärare o folkmusikutövare, Christy O Leary musiker o säckpipsblåsare och Kerstin Engström som är en god folkmusiklyssnare som har jobbat med Felan i många år på -70 o 80-talet. Vi fem ska samla ihop oss i  Nova huset på Örebro universitet för att prata ihop oss och äta en bit mat innan hela arrangemanget drar igång kl. 19:00. Känns hedrande att få vara med som jurymedlem i årets SMASK show.

Klicka på länken Program: Program SMASK Örebro 2019 så hittar du all information om arangemanget samt texter till bidragande låtar etc.

 

 

 

 

 

Folkmusikjuryn taggar upp strax innan föreställningen ska börja. Från vänster: Andreas Jacobsson, Ida Blomqvist, Kerstin Engström, Ulf Karlsson och Christy O Leary.

En intensiv 1:a akt med alla sex bidragen som spelades upp för oss i juryn o publiken. Med våra lampor i våra mobiler skrev vi ner vad vi tycker om bidragen innan juryöverlägningen i pausen skulle göras för att sorterat ut vilken poäng bidragen skulle ha. Poäng fördelningen var 2, 4, 6, 8, 10, och så 12. Ett svettigt jobb som vi hade 15 minuter på oss att enas om hur poängen skulle fördelas till bidragen, samt skriva en motivering till det bidrag vi skulle dela ut 12 poäng till. När 2:a akten av föreställningen började fick vi lyssna på fjolårets bidrag som blev 1:a respektive 2:a + lite annan underhållning. Sen var det dags att för jurygrupperna att kliva upp på scenen och redovisa våra poäng samt motiveringar till 12-poängarna. Trevligt att stå inför så mycket publik och bli intervjuad av konferenciererna. När alla jurygrupper redovisat sina poänger var det dags att fylla på med vad publiken hade röstat. Här nedan kan ni se slut resultatet efter alla omröstningar. De första två bidragen 1:a och 2:an går vidare till Riks – SMASK, som går av stapel i Stockholm lördagen den 25 maj 2019.

Resultat SMASK 2019

  1. Bidrag nr. 2 “Schlager Schtjafs” artister Herr och Fru Differens Text å musik & arrangemang Denice Jacobsson, Aramis Silvreke, Clara Alm och Henrik Langemyr.
  2. Bidrag nr. 5 “Vill inte va med”, artist: Fröken Nygren & Avizeringarna. Text Linnéa Nygren. Musik & arrangemang Jussi Edefors.
  3. Bidrag nr. 6 “Engagera dig”
  4. Bidrag nr. 1 ” Månsspiraton”
  5. Bidrag nr. 4 “Glass i stora lass”
  6. Bidrag nr. 3 “På min cykel”

Så blev resultatet! Länken nedan kan du se hela föreställningen som streamades live 30/3-2019.

Hela showen från “SMASK 2019 lokalfinal i Örebro”

Här nedan kan du se de två bidrag som går vidare till Riks – SMASK finalen 2019 i Stockholm den 25 maj.

Bidrag nummer 2 som vann SMASK 2019 “Schlager Schtjafs”

Bidrag nr. 5 som kom 2:a “Vill inte va med”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.