2019-03-14 Spelat till dans på danskurs i Hägersten/Stockholm

På torsdagseftermiddag hämtade Lena Linder och Mats Åkerberg upp mig hemma vid tre tiden. Vi skulle träffa polskedansarna i medborgarhuset i Hägersten i Stockholm. Mats skulle ha en danskurs där för en grupp polskedansade polskerävar. Jag skulle så att säga stå för musiken. Mats kommer att lära ut en travare som han utvecklat ett pedagogiskt sätt att lära ut till dansarna. Det är kul att Mats valt ut mig att få spela till hans danskurser – känns hedrande. Här nedan på bilden kan ni se de olika utlärningsstegen och som jag sen har gett musik till de olika stegen med Mats godkännande.

 

 

 

 

 

Det dansades och jag spelade utifrån schemat. I pausen blev vi alla tre som var inbjuda på fika. Trevligt att träffa en massa nya människor med det genuina intresset folkmusik och dans till folkmusik. Det var mycket duktiga dansare som efter ca. 2 timmars dansande hade hajat vad Mats ville lära ut till dansarna. Det var en häftig upplevelse att få stå på scenen och spela och beskåda detta skådespel hur själva läroprocessen gick till. En stor eloge till er alla polske-dansare i Hägerstens medborgarhus som dansade så snygg så att jag fick ståpäls när jag spelade.

 

 

Ett stort tack till er alla polskedansare som gav oss tre (Mats, Lena och jag Ulf) möjligheten att komma till er och spela och dansa med er till den musik som ligger oss varmast om hjärtat. Det var extrakul att få träffa Anders Pettersson som numera bor i Stockholm och är kassör i föreningen. TACK!! Vi kommer gärna åter igen till er.

Nedan spelar jag en polska från “Västgötehyttan” norr om Karlskoga.

Ett svar på ”2019-03-14 Spelat till dans på danskurs i Hägersten/Stockholm

  1. Mycket trevligt att få lära sig dansa travare. Tack för mycket bra instruktion, mycket härlig musik med inlevelse, och duktiga meddansare som gjorde denna kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.