20190629 Bröllop i Kråktjärn

Hade blivit inbjuden på ett bröllop i Kråktjärn norr om Sala. Det var Blå Bergens Borduners musikproducent Fredrik Fredrik PomPom Bengtsson som skulle gifta sig med sin Josefina Paulsson. Att hitta till Kråktjärn var en bedrift. Den väg som GPS:en visade var helt blockerad av ett antal timmerbilar. Så jag styrde kosan med min upphottade SAAB-husbil till närmaste by. Där träffade jag en av byn raggare i ett riktigt vålåk. Han var jättetrevlig!  Han visade mig en genväg som tillslut bara var en grässträng o två spår att köra på bland alla stenar. Jag kom hel å lycklig fram till Kråktjärn där det var full rulle på alla förberedelser. Det hade fixats en campingplats där jag kunde ställa min bil för övernattning.

Jag gick runt å hälsade på alla gäster. Hittade Per Saxholm min gamla kompis från Karlskoga tiden, som skulle viga brudparet. Maten till knytet ställde jag i jordkällaren o sen vandrade jag ner till platsen där brudparet skulle vigas av Per Saxholm. Nedanför campingen mot sjön hade brudparet ställt iordning en plats där själva vigseln skulle äga rum. Alla gästerna samlades nu runt gången där det låg jättefina trasmattor som ledde till själva ceremoniplatsen. Per Saxholm spelade ingångsmarschen.

 

 

Per Saxholm spelar ingångsmarschen till brudparet.

 

Under vigsen spelades det mycket av olika musiker vilket var mycket trevligt. När själva vigseln skulle ske så hade brudparet bestämt att det skulle göra det nere vi sjön tillsammans med de två vittnena. Vi gäster fick stå lugnt kvar. Under tiden så blev vi underhållna av olika musiker som spelade en massa härliga låtar. Sen kom brudparet tillbaks från sjön. Vi gäster fick sen vara med om en förkortad vigselakt vid själva ceremoniplatsen. När brudparet vandrade från ceremoniplatsen upp mot ladan spelades det en nykomponerad brudmarsch som Carina Normansson, Erika Lindgren/Liljenstolpe och Åsa Andersson komponerat en repris var.

 

 

 

 

 

 

Vi samlades sedan utanför ladan där vi skålade å hurrade för brudparet. sen minglades det, spelades och umgicks innan middagen startade kl. 18:00.

 

 

 

 

 

 

 

Tre utav “Spel-Stinorna” underhåller.

Sen började festen ordentligt när alla bröllopsgäster satt sig ner. Den ena efter den andra musikuppvaktningen avlöste varandra. Det blev en mycket trevlig fest. Jag o Stefan Ekedahl satte oss bredvid ett mycket trevligt par. Så middagen gick fort. Självklar spelade jag, Per Saxholm och Stefan Ekedahl en låt för brudparet under middagen. Vi spelade en variant av “Napolions marsch över Alperna.

Per Saxholm och jag Ulf spelade en trudilutt tillsammans med Carina Normansson. Jag kom på ett bra namn på gruppen “Skönheten o Odjuren” Vad säjs om det namnet? Det kanske kan ge nôgra spelninger!

Festen fortsatte sedan med den obligatoriska brudvalsen och avlöstes sedan med Kadriljdans. Utanför ladan blev det fart på buskspelet. Jag själv fastnade på verandan på ett utav boningshusen på gården. Där träffade jag tre utav fyra Spelstinor – Carina Normansson, Erika Lindgren/Liljenstolpe och Åsa Andersson. Där blev jag fast större delen av natten och spelade tillsammans med dem. JÄTTEKUL!!!

Efter midnatt någon gång så plockades maten fram för nattavickning. Det smakade bra!

När klockan var halv tre så tyckte jag det var dags att hoppa åla mig in i min nykomponerade husbil för att få lite skönhetssömn. Sagt å gjort – jag tackade för mig o la mig för att sova. Tack Fredrik o Josefina för att jag fick dela eran glädje när ni gifte er den 29/6-2019 i Kråktjärn! Det blev ett fint minne för mig som jag på detta viset vill dela med mig av till er och andra i min läsarkrets. Tack!! All lycka till er båda i all framtid! Ulf.

Några bekanta som jag träffade på festen.  Esbjörn Hazelius och Shelly Phillips USA. Shelly var och hälsade på Stefan i Rättvik och de samanstrållade på i Kråktjärn.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.