Åter hemma efter ca. 6 månader jobb på annan ort 20190924

Skönt att komma hem och få mera tid och möjlighet att spela. Det har varit lite dåligt med spel när jag jobbar. Finns inte mycket tid o ork till spel. Men nu har jag mer möjlighet till spel. Åker på semester med min fru 29/9-2019 till 07/10-2019. Så från 8/10-2019 är jag åter på plats vid bloggen.

Jag har inte så mycket planerat ännu. Men jag ska spela med Blå Bergens Borduner som har en spelning 25/10-2019 i “Krillhôla” (Kristinehamn). Helgen innan repar jag tillsammans med Blå Bergen. Här finns lite mer info om arrangemanget: Folkmusikgruppen ger konsert på Loftet i Ölme diversehandel i Kristinehamn.

Sen får vi se vad Staffan Sjösvärd får för napp med Blå Bergen och symfoniorkesterprojektet. Staffan har vad jag förstår fått upp lite nya kontakter med några nya orkestrar som är intresserad av Blå Bergens musik arrad för en hel orkester. Här på denna länk kan ni läsa om: Symfoniorkesterprojektet tillsammans med Blå Bergens Borduner. Länken kommer från min blogg.

Jag har också skickat in om en förfrågan om att “Gôbbera” det vill säga Lennart Gybrant, Per Saxholm, Anders Norudde o så jag. Vi fyra vill gärna komma och spela på Korrö sommaren 2020. Har haft kontakt med Anders Smedenmark och hittills så ser det positivt ut för “Gôbbera”. Vi får se hur det går.

Sen har jag i augusti redan bokat en bröllops-spelning för 2020 i augusti. Kul när det finns god framförhållning i bröllops-planerandet. Ser fram emot när jag ska börja planera med det blivande brudparet.

Sen hoppas jag att få fortsätta lära mig nya Karlskoga och öst Värmlänska beter av Per Saxholm och Lennart Gybrant. Vi håller på och planerar en första träff nu i höst 2019.

Här nedan kommer en betraktelse över jobbvåren/sommarn och tidig höst i Roslagen som gick så fort. Spelar en bete ifrån Brattfors till bildspelet. Det är min egen tolkning av låten.  Spelar en polska ifrån Brattfors efter Ernst Pettersson och Helge Henriksson. Har lärt mig beten av Per Saxholm, min egen tolkning av beten. Håll tillgodo.

Finns en text till låten också efter Kay Isacsson.:

“Sicken litten en som ligger på gata, sicken liten en som ligger där. Ta en pinne och pirk’en dänna, lätt’en inte bare ligge där”. Andra reprisen trallas.

Finns en vers till efter Kerstin Bäckdahl:

1. “Å secken liten en sum legger i diket – å secken liten en sum legger där – ta en pinne å peta upp han å låt en inte legge där å frus i hjäl. 2.

2. Å secken liten en sum legger i diket – å secken liten en sum legger där – Ta opp han å ge´n puppen å låt en inte legge där å törst ihjäl”

Har fått en Mp3-fil av Kerstin Bäckdahl på en version av “Sicken liten en”. En version i från en LP från Västergötland som heter  “Hôl i vägga” : visor och ramsor från Västergötland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.