Blå Bergens Borduner repar i Bastudalen 20191018 – 20191020

Ja så var det dag att träffas igen denna gång i Freddys stuga i Bastedalen vid Vättern. Vi ska  repa tillsammans inför konserten i Krillhôla (Kristinehamn) fredagen den 25/10-2019 kl. 18:00 – 21:00. Det var ett tag sen vi sågs men det är alltid lika roligt att träffas och spela tillsammans. Det blev en heldel nytt material som vi filade på samt lite nygammalt material som vi byggde på med nya arr. Några av de nya låtarna kommer vi att spela på konserten i Kristinehamn.

En av de låtar som vi kommer att spela på konserten. Digerpolskan komponerad av Göran “Freddy” Fredriksson

Mat hade vi gott om med oss – så vi svalt inte. Fredagen ägnade vi oss åt att planera upp lördagens intensiva rep. Lördagen startade vi tidigt – för att vara BBB med frukost vid 08:30. Sen körde vi på fram till lunch med obligatorisk promenad efter lunchen. Sen mosade vi på med låtarna fram till och med 20:00. Nu hade vi en låtlista som vi sedan under kvällen fixade till en konsert. Vi skulle ha två ca. 45 minuters pass. Det var inga problem att fixa.  När låtlistan var klar skulle det jamma lite – men det var ingen som direkt orkade sitta på kvällen å jamma tillsammans. Så det blev en tidig säng gång. Söndagen blev också en väldigt tidig morgon för all. Jag hade igen sovit riktigt gott. Dagen skulle vi ägna oss åt att spela igenom konsert programmet. När det var klar tog vi lunch och efter lunch började vi städa av inne i huset innan vi skildes åt vid 3-tiden. Tack Freddy för att vi fick vara i din fina stuga vid Vätterns strand. Det är en upplevelse båda att var och se alla fina detaljer i huset som din morfar gjort och att få vara så nära Sveriges näst största sjö. TACK FÖR DENNA GÅNG!!

Nedan spelar vi en variant på “Napoleons marsch” som jag och Anders Norudde har lärt oss efter Per Saxholm. Per Saxholm har lärt sig marschen efter Sonja Gren som bodde i Filipstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.