20191025 Kul med en lång konsert i Ölme Diversehandel i Kristinehamn.

Så bar det nu av in till Kristinehamn och till Ölme Diversehandel. Det är en upplevelse att bar få komma till Ölme Diversehandel och spana in allt som finns där. På nedervåningen så ligger det en restaurang och ett museum. I Museet kan du kicka runt på en massa gamla saker som kunde finnas i en gammal affär från tidigt 1900-tal. SPÄNNADE! En trappa upp på övervåningen skulle vi hålla till. Det var ett rock band som skulle spela senare under kvällen som soundcheckade när vi kom. De var snabbt klara.

Vid halvfem fem tiden var vi alla samlade så det var bara at köra igång och soundchecka. Konserten skulle dra igång kl. 18:00 – men var är publiken? Vi var lite fundersamma om det skulle komma någon publik så tidigt på kvällen. När det var 20 min. kvar innan vi skulle dra igång konserten såg det inte så lovande ut. Men 10 min. innan konserten skulle börja så började det röra på sig i trappan. Folk hade suttit nere i restaurangen och käkat innan man tog sig upp för trapporna med resterna kvar av den mat man beställt. Kul!! Själva konsertlokalen var långsmal med väldigt lågt i taket. Vi stod på en av långsidorna, så publiken satt väldigt nära de som spelade. Vi fick en väldig nära och tät kontakt med publiken vilket jag gillar väldigt mycket. Det fans även en bar på övervåningen där publiken kunde köpa öl, vin och div. tilltugg. Efter soundcheckandet hade vi några minuter på oss att fylla på energidepåerna så vi skulle orka den långa konserten. Vi presenterades av en representant från Folkmusikföreningen “Varnans. Sen var det bara att köra igång vårt första spelpass av konserten. Vi hade för omväxlingens skull börjat med en ny låt för oss i gruppen. ” Fin låten”, en trad.låts travare efter klockare Bergman från Karlskoga. Vi hade många nya låtar som vi nu för förstagången i skarpt läge ska prövas inför publik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Angelika Olsson.

Ca. 15-20 minuters paus fick vi innan vi körde igång 2:a konsertdelen. Det kändes väldigt avslappnat och avspänt och vi fick publiken med oss. Anders piggade upp publiken ibland med några nya skämt – så allt kändes bara bra. Vi avslutade vår konsert med Anders Noruddes komposition “Stålbadet”. Vi spelade ett extra nummer innan vi avslutade konserten med ett extra nummer som alltid finns med som extranummer, “Konvultionslåten” av Anders Norudde. Ingen närmare presentation av den låten behövs. Efter konserten slut hade vi också möjlighet att prata med publiken samt sälja våra skivor. Alla i publiken verkade vara jätte nöjda med det de fick höra.

Efter konserten blev vi alla i BBB bjudna på mat utav krögaren på resturangen på nedervåningen. Tack för maten – den satt bra efter en lång konsert. Vi satt och småpratade och bestämde ny tid som vi ska träffas för att repa igen. Vi har ju det stora symfoniorkester projektet på gång med Staffan Sjösvärd. Så vi ska träffas i Rättvik i januari 2020  prel. och repa in lite nya låtar.

Jag kan bara sammanfatta denna spelning med att säga – Avslappnat, fin kontakt med publiken, trevligt ställe att spela på, väl mottagande.

Avslutningsvis – Blå Bergens Borduner har gjort många konserter, dansspelningar etc. Men vi har aldrig haft en sådan lång konsert, 2 timmar och 20 min med 20 minuters paus. Det slår alla rekord i BBB:s 35-åriga historia. Tack till Folkmusikföreningen “Varnan” samt krögaren och de på restaurangen som serverade oss den god maten efter konserten. TACK!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.