2019-11-16 Spelade till dans i Svinnerstakapell.

Åkte ner från Örebro till Pehr och Helene i ös regn för att spela till dans i deras kapell denna kväll. När jag väl kom ner så hade regnet upphört. Jag var där rätt tidigt och inne i köket träffade jag Karin och Thor-Leif som höll på för fullt att fixa fika inför kvällen. Pehr Falkenström och Anders Norudde hade haft en heldagskurs och lärt ut låtar efter Olof Andersson.

Efter en stund började det strömma till med folk. Anders körde igång med att spela till dans. Sen spelade Bosse Jansson, Pehr Falkenström och jag till dans. Det blev en kärt återseende och självklart spelade vi en hel del gamla Klarälvdalslåtar. Det var genom Bosse som jag lärde känna Pehr. Det var så där en 42 år sedan. Tiden gå fort när man har roligt! När Klarälvdalstrion slutat spela så fortsatte jag själv med att spela till dans. Jag hade bestämt mig för att bara spela öst Värmländska låtar. Jag hade valt låtar som jag visste att ingen hade hört tidigare. I slutet av mitt pass så hoppade Anders Norudde in och kompade mig med sitt grova härliga kom. Resten av kvällen  ägnade jag mig åt att vara social. Jag satt länge och pratade med Bosse J:s fru innan jag satte mig i bilen och åkte hem. Det är trevligt att komma ner till Svinnersta kapell och spela och träffa lite spel och dansfolk. Det är det som är folkmusik för mig – att få vara delaktig i ett arrangemang (inte konsumera folkmusiken) utan kunna bidra med det jag kan – spela till dans! Det är det allra roligaste tycker jag.

På bilden till vänster spelar Pehr Falkenström Bosse Jansson och jag till dans. Bilden är tagen i Svinnersta kapell vid ett annat tillfälle.

Denna polska nedan är efter Ernst Pettersson Brattfors. Jag kallar den för “Fin låten” och polskan spelade jag till dans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.