Kärt återseende “Gôbbaträff” i Karlskoga

Det var länge sedan vi såg! 6 månader sedan. Det blev ett kärt återseende iallafall uppskattade jag väldigt mycket att få träffa Per Saxholm och Anders Norudde å bara spela öst Värmländsk musik. Tyvärr så kunde inte Lennart Gybrant vara med denna gång. Vi träffades hemma hos Anders i Karlskoga nere i Anders fiolsjukhus till en gemytligt sprakande brasa som Anders tänt. Vi spelade både nya och gamla låtar, det blev hela sju nya låtar denna gång. Jag förstår inte hur Per Saxholm kan komma ihåg så många låtar! Det är beundransvärt och en ära att få spela tillsammans med Per – åså självklart Anders förstås.

 

 

 

 

 

 

Tre gamle Karlskoginger tjoer på nere i Anders fiolsjukhus.

Anders hade bullat upp med fika när så vi fick tjate upp oss lite innan vi började spela. Det tände till riktigt ordentligt i slutet av kvällen. Då ville Per att vi skulle träffas en gång till nu redan i december. Sagt å gjort – vi ska träffas igen å spela redan i början av december trotts att Per då har en av de mest hektiska tiderna som präst framför sig. Men en måste ju roe sig också. Så vi avslutade kvällen med att vi ska höres å i början av december. Ser fram emot den träffen. Tack Anders för din gästfrihet o tack Per för att du är den du är!

Här nedan spelar vi en låt som Per håller på att lära ut till oss på sitt sätt som han säger “Ja speler som di gamle gubbera lärt mig”. Det är sådana här låtar som inspirerar mig med sina taktförskjutningar och lägga till takter lite här å där. KUL TYCKER JAG!

Polska efter “Fiol Pelle” från Djuprämmen. Denna variant på polskan är efter Per Saxholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.