2019-12-22 Inspelning av dokumentärfilm i Brevensbruk

På lördagen förmiddag den 21/12 ringde Affe mig och frågade om jag hade möjlighet att vara med och spela in några låtar som ska vara med i en dokumentärfilm. jag tvekade inte utan tackade ja direkt. Affe och jag bestämde att vi skulle träffas att och bestämma några låtar som vi tyckte skulle passa in i dokumentären. Sagt o gjort 14.00 var jag på plats i Brevensbruk hemma hos Affe. Vi valde ut tre låtar: Pollonäs MA 1 Pehr Andersson 1731, brudmarsch efter spelmanen Jan Karlsson, Dalby i norra Värmland. Det sägs att åhörarna rördes till tårar , när Jan spelade denna låt. Samt polska efter Harry helström Brevensbruk. De låtarna skulle räcka och bli över bestämde vi.

Kl.16:00 skulle vi träffa Clas Ander vid bruket vid rostugnen där vi skulle spela in musiken till dokumentärfilmen. Det är Clas som ska filma och spela in oss. Clas ska göra en dokumentärfilm om musiken i Brevensbruk. Vi gjorde oss iordning och stämde fiolerna. Vi fick också fixa till våra kläder så att vi var helt svarta. Vi blev tejpade lite här och var innan Clas var nöjd med våran outlook. Clas hade tänt en brasa inne i rostugnen som sprakade gemytligt. utanför ingången till rostugnen blev Affe och jag placerade. Sen var det bara att sätta igång och spela. Jag kan bra säga att efter ett litet tag gjorde sig kylan påmind. Fingrarna blev stelare och stelare. Så vi kämpade på en stund innan Clas var nöjd. Efter inspelningen åkte vi hem till Affe för att spela in alla våra tre låtar som Clas eventuellt skulle ha med i dokumentärfilmen. Efter två timmar var vi klara och kände oss alla tre nöjda med eftermiddagen. Affe bjöd mig på en underbar middag innan jag styrde kosan hem till Örebro. Affe vandrade iväg till rostugnen där ett fackeltåg skulle vara. Sen på kvällen blev det musikunderhållning inne i rostugnen. Mycket musik finns det i Brevensbruk. Ska bli kul at se resultatet senare. Tack Affe för att du ringde! Tack Clas för att jag och Affe fick vara med i din dokumentärfilm om musiken i Brevensbruk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.