2020-01-03 Spelat på invigningen av Folk at Heart 2020

Fick i höstas 2019 en förfrågan av Andreas Svensson at spela säckpipa på invigningen av Folk at Heart den 3/1-2020. Jag tackade ja direkt! Jag skulle spela med en storspelman från Canada Graham Lindsey. Grayham skulle spela virveltrumma till min säckpipa. Inte nog med det, det skulle också vara en grupp ifrån HEMA i Örebro som skulle slåss med svärd under tiden som Jag och Grayham spelade. Jag valde att spela säckpiplåten ifrån Norra Råda i Värmland. Jag arrade upp låten lite lätt utifrån att det var mycket publik som då skulle vara med på invigningen av (FAH) Folk at Heart 2020. Dagarna innan invigningen skickade jag en MP3 – fil till Andreas så att han kunde få en uppfattning om hur jag tänkte spela låten. Jag fick godkänt av Andreas, Graham och fäktarna ifrån HEMA.

Här kan ni lyssna på “Säckpiplåt från Norra Råda” enl. så som jag föreslog att spela låten på.

Jag hade ett uppdrag till under FAH. Jag och min fru samt en god vän till oss hade lovat även detta år att så och ta emot alla artister som skulle spela på FAH. jag tycker det är en rolig grej att få träffa och säga hej till alla artister som ska spela på FAH. Det skulle inte kollidera med självaste invigningsspelet som startade kl. 22:10. Under tiden som jag sprang runt i Scandic hotell sprang jag på Graham. Vi bestämde oss för att spela igenom låten med trummor så Graham fick känna på mitt tempo i låten. Lite senare när jag höll på att checka in artister kom gruppen ifrån HEMA. Vi pratade igenom lite olika detaljer som jag skulle hålla koll på. jag frågade om de ville att jag skulle spela låte lite längre? Men jag fick till svar att de skulle nog vara helt slutkörda efter 3 minuters fäktande.

 

Kl. 21:00 stängde vi incheckningen och gick och åt en stärkande middag så vi skulle stå oss resten av kvällen. Som volontär bjuder FAH på mat och dryck också. Det är vi mycket tacksamma för. När maten intagits gick jag till ljudteknikern och kolla de lite om det passade att ställa in ljudet. Det vara bara att köra igång att ställa in ljudet på säckpipan. Vi fick springa iväg och hämta en annan mic som lyfte fram säckpipan mera. Det är svårt att få något bra ljud när det bara fanns sångmikrofoner. Med en sångmikrofon och en annan mikrofon så startade invigningen. Allt flöt på för oss alla. Jag fick sluta spela lite tidigare än vän väntat. Fäktarna orkade inte slås under hela låten. Men det vara bara att sluta där det kändes bra.

 

 

 

 

 

 

Kvällen fortsatte för min del med att gå oh lyssna på gruppen DSH5 i restaurangen. Vilket jäkla ös. Har aldrig sett någon som öst på så mycket med en Mandolin. Det blev ett helt för mig unikt sound mellan elgitarren och Mandolinen som spelades av Lennart Hessel Örebro. Kul! Det var för mig kvällens överraskning.

 

Senare under kvällen så hittade jag ett gäng med Olle Linder och ett gäng från Westmannafolk med Carina Normansson, Frida med flera som stod och buskspelade på första våningen. Det var bara och hämta fiolen och hänga på det som spelades. När klockan var halv 2 så tog jag och min fru en taxi hem. Vi kände oss väldigt nöjda efter en mycket givande och innehållsrik kväll.

 

 

Jag kunde inte motstå att lägga ut denna låt som Westmannafolk spelat in på YoyTub. Ikväll den 4/1 ska jag försöka hinna lyssna på Westmannafolk på FAH 2020. Jag gillar verkligen deras låtar, sound samt utstrålning på scenen. Kan verkligen rekommendera att lyssna på detta gäng. Håll till godo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.