2020-03-03 Spelkväll tillsammans med Anders Norudde och Per Saxholm

Spelträff med “Karlskoga betera” hemma hos Anders i hans fiolverkstad.

Som så många gånger tidigare blev det en mycket trevlig spelkväll hemma hos Anders Norudde i hans Fiolsjukhus (Fiolverkstad) i källaren. Per Saxholm var i sitt esse denna kväll. Per berättade en historia för mig som jag blev väldigt glad av att få höra. Historien handlade om Tavel-Josefs söner och min pappa som bodde i Kedjåsen. Jag har hört många gånger min pappa berättat om just Tavel-Josef, Johan i Gata, m.f.l. spelmän uppe i Kedjåsen när jag var liten. Vi spelade på, skrattade o hade roligt under kvällen. Anders son bjöd på soppa vilket vi alla uppskattade mycket. Vi fortsatte spela efter matpausen. Vi spelade int två filmer som jag senare la ut på Facebook och YouTub. Det har liksom blivit en tradition att göra det. Men sen börjar klockan bli mycket och jag måste ta mig hem med en buss. Per ville fortsätta spela och så blev det. Anders skjutsade mig till stationen så jag han med bussen. Tack Anders och Per för en mycket trevlig spelkväll. Vi fortsätter mä det!

Direkt från fiolsjukhuset i Karlskoga. Per Saxholm, Ulf Karlsson och Anders Norudde spelar en polkett eller onestepp efter Sven Larsson i Väse.

Direkt från fiolsjukhuset i Karlskoga. Lasse Kongo (Anders Norudde) Döskalle Kalle ( Ulf Karlsson) o Perseynilegård ( Per Saxholm) spelar ”Travern” en polska från östra Värmland som vi har efter Lennart Gybrant. Polskan är ifrån Visnums-Kil och är efter spelmannen Anton på Berget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.