2020-03-01 MA 1 träff i “Kulturkapellet” i Svinnersta

Dags för stor drabbning med MA 1 gruppen! Denna dag samlades vi hemma hos Pehr o Helen i deras “Kultur Kapell ” i Svinnersta. Blev upphämtad av Olof. Det var en rekord stor uppslutning denna dag. Spelmän och så några dansare hade samlats i Kultur Kapellet. Vi ville prova med dansare vad dansarna blir inspirerade av att dansa till denna  ålderdomliga musik. Vi startade med att käka lunch. Samtidigt som vi åt visade Mats sin hemsida där han samlat all information om MA 1 Pehr Andersson år 1731. Kommer att bli jättebra när webbsidan är klar! Affe fortsatte under lunchen med att visa lite statistik på hur fördelningen på hur många takter det var i varje låt typ, samt hur fördelningen är i hela låtmaterialet.

 

 

Sen skulle vi öva på de låtar som Pehr och jag föreslagit vi ska spela på ÖLFM:s årsmöte lördagen den 7/3-2020. Samtidigt som det övades på låtar hade vi spelmän en dialog med de dansare som var inbjudna att dansa till musiken denna afton. Eftermiddagen gick fort och vid 17:45 åkte jag och Olof hem efter en innehållsrik dag.

 

De låtar som vi ska spela på middagen samt de låtar som vi ska spela till dans finns i listan nedan. Låt som vi ska spela till middagen bestämde Pehr och jag via telefon måndagen den 2/3 eftersom vi glömde bestämma det när vi träffades.:

 

1. Bild 34 låt 102 spelas till middagen.

Övriga låtar till dans nedan:

2. Bild 8 låt 23 spelas som långdans

3. Bild 10 låt 27

4. Bild 13 låt 36

5. Bild 13 låt 35b

6. Bild 13 låt 37

7. Bild 14 låt 38,39

8. Bild 15 låt 41

9. Bild 24 låt 71

10. Schottis Linns och Jeanettes “Gåntiss”

11. Schottis “Längtan” av Ulf Karlsson

Kl. 20:30 har vi en tid där vi ska spela till dans.  Låtarna ska nog räcka och bli över till dansenspelandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.