Nu igen inga speltillfällen i sikte – p.g.a. att pandemin tilltar

Det känns tungt att än en gång få ställa in alla sina spelningar o träffar med spelkompisar etc. I skrivandes stund känns allt tungt och meningslöst. Känner mig vingklippt. Jag saknar positiva vibbar och inspiration. Det spel som fungerade längst i under hösten 2021 var Örebro Spelmanslag. Men nu ligger det också i träda tv.

Har spelat med Oller Linder en gång. Vi åker långfärdsskridskor ihop och har även i år satt oss i karantän för att kunna träffas för att åka bil till olika sjöar för att sen åka långfärdsskridskor tillsammans på olika sjöar. Det har varit en räddning att kunna åka skridskor ihop. Men nu har kroppen sagt ifrån så nu har jag problem att ta mig fram på långfärdsskridskor. Efter jul 2021 känner jag mig totalt energilös o saknar initiativförmågan. Jag har drabbats av en slags utmattning i kroppen med ångestrelaterad smärta i kroppen – sa läkaren. Så just nu är det en ordentlig uppförsbacke jag måste ta mig över. Idag ringde Pehr Falkenström till mig o undrade om vi kunde spela lite MA 1-låtar på måndag. Han vet om mina bekymmer. Det kändes jättekul att få träffa Pehr en kväll o nörda ner sig i lite MA 1-låtar. Se verkligen fram emot den kvällen.

Tyvärr får jag mer o mer acceptera att det går trögt att få igång mitt spel på sina instrument (som jag vill) p.g.a. att jag inte har något arrangemang att öva inför. Stockholmsspelningen i februari ställdes in i december 2021. Jag har preliminär boka tre bröllopsspelningar i augusti 2022. Vi får se om de går att genomföras. Har haft lite kontakt med bröllops paren så vi jobbar på o ser vad som händer med pandemin.

Jag är inte van vid att ha så lite spelningar eller att inte ha något spelprojekt på gång. Så därför skriver jag av mig lite på min blogg bara för att gnälla av mig lite. Just nu känns det att det kan inte bli sämre! Och det är det jag hoppas på att denna pandemi tar slut. Jag behöver träffa folk att spela med, se dansare dansa till det jag spelar, göra konserter, dansspelningar, nörda ner sig i olika spelprojekt, träffa olika människor etc. Min hjärna behöver musikalisk stimulans! Det är därför jag inte mår bra. Å till råga på allt är jag pensionär från hösten 2021. Nu har jag tid att ägna mig åt folkmusiken – men nu finns det inga förutsättningar att ägna sig åt folkmusiken på det sätt jag vill göra å är van att göra det på. Inte konstigt att kroppen är tömd på energi när hjärnan inte får sin stimulans den behöver för att kroppen ska må bra. Men jag får börja imorgon o spela med Pehr o sen ta ett steg i taget mot en bättre hälsa. nog gnällt nu. Hoppas på att kunna skriva något annat som har att göra med musik än mitt eviga gnäll……..

 

 

 

 

 

 

Här kommer en låt som jag lärt mig av Per Saxholm. “Marsch efter Johan i gata Hållsjön Kedjeåsen. Min pappa är född och uppvuxen i Kedjeåsen 2 mil norr o Karlskoga. Fick höra många historier om olika spelmän från Kedjeåsen bl.a. Johan i gata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.