Ny låt inspelad från östra Värmland polska efter KJK Brattfors

Har idag börjat ta tag i de låtar som jag spelat in med Per Saxholm Karlskoga och som jag fortfarande ännu inte lärt mig. Anders Norudde skickade en 15 st låtar också som jag ska gå igenom och lära mig så småningom. Per Saxholm och jag har inte haft så mycket kontakt nu under de senaste 2 åren p.g.a. pandemin. Så idag blev jag lite sugen att ta fram nån liten låt-goding. Jag hittade en låt som är lite speciell ( Alla Pers låtar är lite speciella). Det blev en polska efter Karl Johan Karlsson (KJK) från Brattfors som ligger en bit väster om Filipstad. Polskan har endast 6 takter i varje repris o är ganska entonig men ändå go att spela. Så här nedan kommer min tolkning av låten “Polska efter Karls Johan Karlsson KJK från Brattfors “Dalorten sprang”.

På bilden här intill Per Saxholm o Ulf Karlsson är hemma hos Lennart Gybrant i Daglösen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.