Polska efter Spelman Glys och Hittat folkmusik intresserade i Grisslehamn!!

Nu är det ett tag jag skrev ngt. Har inte kommit igång riktigt efter det att pandemin släpp det värsta taget om oss alla. Jag har ju sökt personer som spelar folkmusik eller är intresserade av folkmusik ute i Grisslehamn med omnejd. Har inte lyckat riktig hitta någon intresserad folkmusiker som vill träffa mig. Men skam den som ger sig. Idag i ett inlägg om en spelman ifrån Grisslehamn som kallade sig för Båtsman Koppar har det nappat!

Den person som jag träffat o som tipsat om kontakter var vår elektriker som har hjälpt oss mycket med att dra om all el i vårat hus på Väddö. Jag har även spelat med hans trio en midsommar “Holmströms trio. Personen heter Lars Holmström och är dragspelare. Lasse bor mitt inne i Grisslehamn och när vi nu sist träffades var sommaren 2021 pratade vi lite musik men inte mer ingående. I ett facebookinlägg (Se bilden till vänster Båtsman Koppar) tipsade Lasse  om en person som heter Per Ljungström och är spelledare i Häverödals spelmanslag. Honom får jag ta kontakt med. Lasse Holmström spelar på tisdagar varje vecka och träffar då bl.a. Gösta Lund Grisslehamn mfl. Ska prata med Lasse o höra om jag kan vara med o lyssna o kanske spela lite om jag kan hänga på. Först ska jag leta reda på boken jag har “Ölåtar o spelmän” efter Birger Björnerstedt”. Där finns det låtar efter bl.a. en spelman som kallades för “Mosse-Fridolf och som bl.a. var nyckelharpsbyggare. Han bodde på Singö. En spelkompis o god vän till mig hade köpt en nyckelharpa efter Mosse-Fridolf, men den är numera såld. Kul och innehållsrik förmiddag har det varit mellan bullbak och facebookläsande.

 

 

 

Nu på eftermiddagen har jag gjort färdigt en inspelning efter Spelman Glys. Låten kallas för “Gaffel o kniv”.  Låten har jag lärt mig av Anders Norudde som i sin tur lärt sig låten efter Per Saxholm. Så sitt kvar en stund o lyssna på min tolkning av Polska efter Spelman Glys Gaffel o Kniv nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.