Artikel i “Stämning” nr 3 år 2022

Efter solo spelningen i Kungsträdgården 21/8-2022 i somras så blev jag tillfrågad av Örebro läns folkmusikförbund (Anders Borehed) att skriva en artikel i medlemstidningen “Stämning”. Artikeln skulle handla om spelningen i Kungsträdgården där jag skulle  ha mina två solo framträdanden. Min artikeln finns på sidan 5  i “Stämning”. Jag hade redan börjat skriva på min blogg vad som hände i Kungsträdgården och varför det blev en solospelning.

Läs gärna artikeln efter min som Andreas Svensson skrivet på sidan 6 i “Stämning”. De hänger ihop.  Så klicka på länken nedan (Stämning nr 3-2022) så kan ni läsa de bägge artiklarna i Stämning nr 3 sidan 5 och sidan 6.

Stämning nr 3-2022

 

 

 

 

 

 

 

Ett smakprov på tre låtar som jag spelade på mina två soloframträdande.

Vals av Mats Berglund spelas på min hardingfela.

Polska ifrån Glava socken västra Värmland spelas på min A-fiol.

Polska “Långdans” efter Ajna Liljebjörn Filipstad. Hennes far hade låten efter Leisme Per. Spelas på min svenska säckpipa.

 

 

 

Artikeln i stämning är redigerad för att få plats i tidningen. På min blogg kan ni läsa hela artikeln i sin helhet och lite annat med som ljudfiler med låtar som jag spelade och YouTub-klipp samt vad som hände efter att Westmannafolket spelat klart sin konsert och All in Band klev upp på scenen – vad hände då?

Klicka på länken nedan så kommer ni till mitt blogginlägg med artikeln i sin helhet och lite annat.

Mitt blogginlägg 2022-08-22 ej nedbantad artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.