20 okt Första träffen med Yoga-Mantramusikanter Karin, Kajsa och Ulf

Så var det dags att träffa Karin Gibsons, och Kajsa Zetterlund! Det blev ett roligt återförenande med både Karin och Kajsa. Karin har jag på 80 och 90-talet spelat jätte mycket med. Vi har gjort olika turnéer och framträdande tillsammans i olika grupper etc. Så det var kul att ses igen nu efter nästan 30 år och börja prova sig fram i Karins Musikvärld. Kajsa har varit med Karin och spelat med i Karins olika mantra, så hon är van. Kajsa spelar annars med “AD-Hoc och Tullamore Brothers” men kunde tänka sig hålla på med lite musikYoga ett tag.

Men jag vet inte riktigt vad ett mantra är och vad det är för språk man sjunger på? Så jag har mycket att lära. Jag googlade på Mantra eftersom jag fortfarande inte riktigt vet vad det är. Det språk som används i de mantran Karin framför är ett gammalt språk från arabiska “Sanskrit”.  Språket är flera tusen år gammalt och används inte idag. Texter hämtas ur gamla böcker som sen Karin gör musik till, egenkomponerat eller låtar folkmusiken.Och det är där jag och Kajsa kommer in i bilden

Ska kolla lite mer med Karin om språket och texterna så det blir rätt. Får be henne skriva lite kort.

 

Ett mantra är ett eller flera ord ihopsatta till en ramsa som du ljudar med eller utan melodi. Syftet med att använda ett mantra är att få hjälp med att fokusera tankarna under meditationen. Du kan även använda ett mantra under din yogapraktik i något särkilt syfte, för att betona ett tema eller manifestera en önskan.
Ett mantra är inom bland annat buddhism, hinduism och zoroastrism en fras, ett ord eller en mening som anses vara heligt och innehålla särskild andlig betydelse.

 

Här nedan berättar Karin Gibson vilken form av Yoga hon sysslar med. Taget från Karin Gibsons hemsida. 

Många alternativa yogaformer har vuxit fram ur kundaliniyogan: Medicinsk yoga och livsyoga är ett par exempel. Jag har min egen variant: SoundYoga. Jag behöver ingens godkännande, eller gillande, det enda jag behöver och vill är att höja min egen och andras medvetenhet genom yoga och sound.
SoundYogan är skapad efter många års egen erfarenhet av yoga och sound och den har följande beståndsdelar: meditation, pranayamas, en dynamisk del, en statisk del, avslappning och mantrasång – i varje kriya.

Vi stimulerar och balanserar 5 koshas i varje pass och sound hjälper till att sticka hål på de lager av existens (koshas) som vi ser på livet igenom.

I mina pass använder jag även mycket musik – alltid utvald med omsorg för att den ska passa in i vår intention. Soundhealing i form av gongar, många andra instrument och röst förekommer alltid under den långa avslappningen.

Länk till en av Karin Gibsons många låtar som ligger på Spotify. Ad Guray Namey

 

Jag har spåna på lite låtar till olika mantra. Jag hade skickat lite olika låtar från folkmusiken till Karin som hon godkänt. Det blev en trevlig kväll hemma hos mig på Sörbyängen. Vi fortsätter nästa gång hemma hos Karin där vi har planer på att göra provinspelningar med oss tre i Karins studio.

Här kommer ett smakprov på en låt där jag spelar på min svenska säckpipa. Det är ett inspelat röstmemo på min mobil för att jag ska komma ihåg vad jag ska öva på.

Omrama Ja

Här kommer vår första låtlista. Det blev en heldel låtar under kvällen att öva vidare på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.