Polska efter Antoin på berget “Baklänges” polskan

Sitter och jobbar med låtar som jag har spelat in med Per Saxholm och Lennart Gybrant. Det är många kluriga låtar som jag får lära mig.

Texten nedan om Anton på Berget är hämtad från Lennart Gybrants och Anders Noruddes texthäfte från skivan “Böndernas underverk” utgiven 2005 på Giga.

Anton på Berget började spela fiol vid sju års ålder Alla hans låtar var efter fadern “Otto i Månserud”, Otto Karlsson i Månserud, Visnums-Kil.(1863 – 1939). Anton på Berget eller Anton Karlsson Visnums -Kil som han heter (1900 – 1996). Anton och Otto var lantarbetare på Kilsby gård. Lennart säger så här om Baklängespolskan: “Jag har aldrig fått klart för mig om den här låten går framåt eller bakåt? Antagligen gör den bådadera. Därav namnet”.

Polska efter Anton på Berget Visnums-Kil “Baklänges” polska med tre repriser. På skivan som Lennart och Anders spelat in spelas de enbart två repriser.

På bilden till vänster sitter med fiolen Lennart Gybrant Daglösen och med dragspelet Per Saxholm Karlskoga.

Baklänges polskan som jag spelar har tre repriser så här nedan kommer min version av Polska efter Anton på Berget Visnums -Kil “Baklänges polskan”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.