Det händer lite saker nu runt mig spelningar, avslut etc. Polska efter Glysen

Det händer lite nya saker nu under detta år.

  1. Anders Norudde har jag haft kontakt med och han vill att jag Anders Norudde och Per Saxholm ska åka till Ransäter och ha spelkurs och dansspelning i Ransäter. Anders och Karin Wallin jobbar på att komma till Ransäter sommaren 2023 så närAnders o Karin redan är i Ransäter så kan de planera att göra lite mer. I skrivandes stund vet jag inte om Anders har pratat med Per S om idén? Vi får se vad det blir – men roligt låter det!
  2. Förfrågan om en spelning på Felan i Örebro med Blå Bergens Borduner den 4/3-2023. Vi får se vad vi får ihop för fölk. Tyvärr blev det inget av! Det var tydligen först till kvarn och Väsen var snabbast. Jag blev inte informerad att det var först till kvarn och Felan glömde bort att meddela mig att Väsen hade redan tackat ja till den 4/3.  Jag har nu bett att Felan ska tita på ett datum till hösten 2023. Så jag hoppas Felan hör av sig. Nu har vi bokat om reptillfällena för BBB 2023 och hoppas vi kan komma och spela på Felan hösten 2023.
  3. Jag har avslutat att vara med i Örebro Spelmanslag från 20221231. Laget suger för mycket, ger mig ingen energi. Detta p.g.a. att det är ca. fyra st. informella ledare i gruppen som tjafsar med varandra och går på alla som inte går på deras linje. Ett destruktivt beteende som har fått många att sluta i förtid i Örebro spelmanslag, även jag slutar nu för gott. Jag har nu gett laget en sista chans, ett och ett halvt år av min tid och nu tycker jag det får vara nog.
  4. Pehr Falkenström och jag planerar att åka upp till Västra Sund och hälsa på Magnus Thörnblad första fredagen i Februari eller i Mars. Så ser planen ut.
  5. Projektet med Karin Gibson och Kajsa Zetterlund har tillfälligt stannat upp. Kajsa är nyutexaminerad barnmorska så hon måste få landa efter denna bedrift.
  6. Blå Bergens Borduner har fåt ytterligare en förfrågan om en spelning i Karlskoga i höst 2023. Vi får se om vi lyckas få till några reptillfällen i vinter, vår, sommar o höst. Hittills har vi lyckats ställa in två reptillfällen i januari och februari. Mars har vi ff ett bokat reptillfälle kvar. Får se vad det blir av  denna förfrågan?

 

 

 

 

 

 

Här kommer en Polska efter Spelman Glys Livets Fästemö. Lärt mig låten av Per Saxholm. Hittade denna gamla digitaliserade kassettinspelning med denna låt som jag spelade in i Ettala i juli 1981, Per Saxholm spelade låten på både durspel och fiol. Har nu lärt mig låten. Här kommer min tolkning av låten.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.