Folkmusikkonsert i Norrtälje kyrka 3/5-2023

Stor folkmusik konsert i Norrtälje kyrka kl. 18.30, tillsammans med ungdomar från Roslagens kulturskola och Roslagens spelmanslag.

Roslagens spelmanslag hade genrep 2/5 dagen innan konserten. Vi skulle samlas en timma innan konserten i Norrtälje kyrka alla inblandade i konserten. Det var massor med barn/ungdomar från Roslagens kulturskola och folk från Roslagens spelmanslag som vimlade runt i kyrkan när jag kom strax före halv sex. Det kändes lite som förr när jag var ansvarig för ungdomskurserna i folkmusik i Örebro län och vi skulle samlas och spela från scenen i Siggebohyttan själva och tillsammans med alla spelsugna som kom och ville spela. Det kändes nervigt och alla ungar jag/vi ledare var ansvarig för, vi hade fullt upp med att koncentrera oss på barnen och deras välmående – att alla var på plats, instrumenten var hela och stämda osv. Det var något som jag upptäckte nu just i den stunden och som jag idag just nu saknade men som jag nu fick uppleva igen utan att vara ansvarig för hela arrangemanget – Att känna känslan pirret ha koll på alla nerviga barn och se till att allt och alla är på plats – jag saknade det. Det var skit kul och det var värt allt jobb för att se hur barnen genomförde det som vi övat på så mycket. De som var ansvariga denna dag var Moa och Martin som är musiklärare på Roslagens kulturskola och har folkmusikgrupper för barn och även vuxna. De driver folkmusiken i Roslagens kulturskola.

 

Moa och Martin syns i bilden till vänster Moa i dräkt och till höger Martin i dräkt.

Vi övade på låtarna vi skulle spela tillsammans allihop samt att marschera in och utgången till konserten. det var ett konkande med fioler, cello, flöjter, trumpeter m.m.

 

 

Program Norrtälje Kyrka 3 maj kl. 18:30

1. Ingång Fasterna brudmarsch
2. Väddövalsen alla tillsammans
3. Ungdomsorkestern spelar Fransk folkvisa
4. Rospiggepolskan
5. Solospel Aline Trollens Brudmarsch
6. Söndagskvällen
7. Ungdoms-blåsorkester en låt
8. Byss-Kalle nr 25
9. Lilla Spelmanslaget 1814 själva och
10 .Kumlingevalsen(Laget hakar på efter halva)
11. Visa från Venjan (Flöjter själva 1 A del sen hakar resten på)
12. Avskedsgånglåt Nyckelharpor Startar
2 st solonummer personer ur Roslagens spelmanslag.
1. Ulf Karlsson spelar två låtar på sin svenska säckpipa
Spilo-Jans gånglåt och Långdans efter Aina Liljebjörn från Filipstad som jag kör ihop i ett medley. Birger Björnestedt har gjort inspelningen.
2. Nyckelhapsspelare spelar en vals
13. Vals Gåsvikarns vals efter Erik i Locksta a-dur
14. Någon/Några i laget spelar solo, grupp
15. Svea-Oller Vals
16. Roslagsbro brudmarsch Flöjter startar med Sven
17. Gåsvikarns A-durvals Efter Erik i Locksta Tutti
18. Fasterna Brudmarsch

Det var nästan fullsatt med publik i kyrkan. Efter klockringningen så var det dags för oss alla spelmän att marschera in i kyrkan till Fasterna brudmarsch. Martin skötte sig utmärkt bra o lyckades få alla att spela tillsammans. Allt gick enligt planerna och grupperna avlöste varandra med notställ och noter, instrument på ett smidigt sätt. Efter konserten var det några som ville prata med mig om säckpipan. Det är alltid roligt att få berätta om den svenska säckpipan för personer som har intresse för den. Efter konserten tackade jag Martin o Moa för att de fixat denna konsert.

Nu är nästa konsert med Roslagens spelmanslag den 14/5-2023 i Knutby.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.