Repa hemma hos Jens inför spelning lördagen den 9/9

Så var det dags att träffas och repa inför den 9 september. Vi Hans , jag och Jens träffades hemma hos Jens i hans studio för att börja repa ihop oss. Vi träffades 2 timmar innan Roslagens spelmanslag skulle träffas och repa kl. 19:20  Vi har aldrig tidigare spelat vi tre tillsammans, så det var spännande att höra hur vi låter ihop. Från början skulle hela Roslagens spelmanslag vara med och spela men Martin och Moa kunde inte vara med så frågan ställdes till hela laget vilka som kunde ta spelningen på Roslags muséet och Fira Kulturarvsdagen. Det var på väldigt kort varsel innan konserten skulle vara. Jens och jag var de enda som hade svarat och vi bestämde lite hur vi skulle lägga upp konserten. Sen visade det sig att Hans Perkiö också var intresserad. Kul att vi blev tre!  Då hade jag redan skickat ut förslag på låtar till Jens. Hans var villig att lära sig de låtar som jag skickat ut till Jens och så blev det. Hans hade lärt sig fyra låtar utav de 10 st jag skickat ut. Så vi bestämde att vi kan fylla på med Roslagslåtar som vi känner att vi behärskar. Så tillslut fick vi ihop en bra konsert lista som alla var nöjda med. men nu var det dags att repa ihop oss. Jens spelar olika stränginstrument Gitarr, Mandola etc.. Hans tog med sig sin Mandola och fiolen och så jag med fiol och säckpipa. Så nog skulle vi få ihop ett varierat program på den korta tid vi haft på oss.

 

Förslag 2 på låtordning 9/9–2023 Roslagsmuséet kl. 13:30 programtid ca. 30 min.

  1. Schottis ”Moffan ä ond” G-fiol (G) – Trio Tid 60 s + sluta på 1: a reprisen 15 s = 3x, 3:15
  2. Polska efter Manne i Fiskeså (G) Tid: 30 s. 4x = 2:00
  3. Polska från Forshyttan A-fiol. (A m – dur) – Ulf + Jens Tid: 45 s, Intro ca 25 s. 3x = 2:40
  4. Roslagsbros brudmarsch (D) Tid: 60 s. 2x = 2.00
  5. Långdans efter Aina Liljebjörn Filipstad Säckpipa (Mandola) Tid: 40 s. 3x = 2:00
  6. Schottis av Ulf Karlsson Längtan G-fiol. (Gm) – Trio Tid: Intro 30 s, 60 s. 2x = 2:30
  7. Donats polska (Trio Gitarr, Fiol, Mandola) Tid: 75 s. 2x = 2:30
  8. Marsch av Göran Fredriksson ”Grabbarnas intåg i medeltiden” Säckpipa (Em) Tid: 70 s.3x=3:30
  9. Polska Mårten Blank Harg Fiol Ulf har en stämma. Duo Ulf Hans Tid: 75 s 2x = 2:30
  10. Byss-Calles slängpolska (G) Tid: 65 s. 3x 3:15

Total tid utan prat = 26:10

Vi ska träffas ett par timmar innan konserten på lördag 9/9 för att fila ihop oss lite mera.

Översta bilden spelar Hans Perkiö fiol och den nedersta bilden spelar Jens Engelbrecht gitarr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.