Spel till dans på NorrtäljeFolk med Roslagens spelmanslag

Tio stycken spelsugna spelmän som vill spela till dans har jag hittills fått ihop till denna lördagskväll på NorrtäljeFolk. Det kan ju också bli fler som kommer. Kerstin och jag åkte till Norrtälje lite tidigare för att sitta och prata med spelfolket innan konserten med Markus Räsänen och Simon Nyberg skulle börja. Konserten började 19:00 och höll på ända till 20:30. vi bjöds på en fantastisk känslosam konsert med dragspel och gitarr. Jag brukar inte vara så förtjust i dragspel men Markus var så lätt på fingrarna på sit knappdragspel o spela de så känslosamt så det gick inte att döma honom för sitt val av instrument. Simon och Markus är som gjorda för varandra. Kan verkligen rekommendera att lyssna på dessa två herrar.

Direkt efter att konserten var slut skulle delar av Roslagens spelmanslag spela till dans i 30 minuter. Det var på mitt och Hans Perkiös initiativ som vi ställde en fråga på den interna gruppen på Facebook om någon kunde slita sig från lördags myset hemma i soffan. Totalt blev vi 16 st personer som radade upp sig framför scenen i Norrtälje Folkets-hus.

 

De var många glada dansare som dansade till vår musik. Martin Björklund tog kommandot o ledde oss genom den spellista jag fixat. Tack martin för det! det gick väldigt mycke smidigare när du ledde gruppen. jag hade laddat upp med noter och YouTub för att klara att komma ihåg hur låtarna går. Nu räckte det med att säga låtens namn så fixade du det Martin. Jag är fortfarande så ovan med Roslagsreportoaren så det flöt på dansspelningen mycket bättre med Martin. Vi fikade och jammade i café så vi 23:00- tiden styrde vi mot Tomta/Väddö. det var en mycket trevlig kväll på Norrtälje folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.