Spel till dans med Häverö Spelmän

För ett par veckor sedan blev jag inbjuden att få vara med och spela med Häverö Spelmän. De träffas på måndagar i Hallstavik. Anki som leder spelmännen är med och spelar i Roslagensspelmanslag  tyckte att jag skulle vara med och spela med dem, vilket jag tackade ja till. De är knutna till ett folkdanslag på orten Häverödal så med jämna mellan rum så spelar de till danslaget. Så nu var det dags att spela en måndagskväll mellan 18:30-20.30. De är väldigt aktiva och har många uppdrag i byggden. Det tycker jag passar mig utmärkt fö då får jag träffa mer folkmusik/dansfolk i byggden och lära känna musiken på ett annat sätt. Vi träffades ipå Lundåsvallens IP i klubbhuset där det finns plats att både dansa och spela. vi var 6 st spelmän som ställde upp denna kväll. Uppskattning var stor från dansarna när jag klev in i lokalen och presenterade mig.

Jag blev väldigt väl mottagen och kände att det var samma varma mottagande som när jag för första gången klev in i Karlskoga Byggdegille och presenterade mig 1976. Det blev en livslång vänskap mellan många dansare och även de spelmän som då fanns i Karlskoga. det blev en trevlig spelkväll med dansare och spelmän som skulle börja öva ihop sig inför en resa de ska göra till Tobo den 12 oktober. Både dansare och spelmän är tillfrågade att komma dit och spela och dansa  och göra en konsert/framträdande på Tobo institutet. Hade varit kul att få vara med på med jag hade redan tackat jag att spela i Hägerstensåsen i Stockholm den 12/10-2023. Synd att det krockade, men så är det. Istället så ska vi i Häverö Spelmän spela på en begravning den 6/10-2023 i Häverödals kyrka vilket jag givetvis tackade ja till.

 

På bilen från vänster sitter: Christian Anki, Hillevi och Gunnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.