14/11-2023 Övningskväll och 1:a genrepet inför konsert i Rimbo kyrka

Så var det dags för 1:a genrepet med Roslagens spelmanslag inför konserten i Rimbo kyrka tisdagen den 21/11-2023 kl. 18:30. Roslagens spelmanslag ska spela terminsavslutningskonsert tillsammans med ungdomslaget i Roslagens kulturskola Martin och Moa har satt ihop ett program där vi vi kommer att varva lagen med varandra. Det är alltid lika kul att spela i en kyrka och tillsammans med folkmusikmusicerande ungdomar. Viktigt med ungdomsverksamhet i folkmusik på kulturskolor. Ska vi ha någon chans att ha någon folkmusik kvar i detta lands så måste det satsas på ungdomar på kulturskolorna runt om i Sverige nu när vi gamla inbitna folkmusiker håller på att gå ur tiden. Ännu mer viktigare är det idag i dessa oroliga tider att värna om vår kultur i Sverige vad det än är. Vi får inte förlora vår identitet i Sverige. Därför tycker jag att det är så roligt att Roslagens kulturskola satsar på folkmusiken med Martin och Moa som musiklärare och som dra detta lass i sina tjänster. Heja er bägge!!

 

Här nedan är det slutgiltiga programmet i Rimbo Kyrka 21/11-2023 kl 18:30 – ca 19:40

Redo på scen för spel/genrep 16:45
Stora laget med stora lagets solonr 16:45-17:15.
Ungdomslaget plus deras solonr/ Rimbo 17:15-17:45.
Öva utgång Fasterna 17:50-18:00
Konsert 18:30-19:40 ungefär.
Mvh Martin
Låtordningen Stora laget
 1. Fasterna Brudmarsch ingång
 2. Pel Pers polska Alla
 3. Schottis efter Alfred Eriksson Alla
 4. Karolinermarshen Alla
Ungdomslaget
 1. Josefins Dopvals
 2. Äppelbo Gånglåt
 3. Emmas
 4. Lotsvalsen ALLA ink RUS
 5. Väddövalsen ALLA ink RUS
Solo nr
 1. Aline och Nove
 2. Ulf KarlssonHardingfela, ska spela en Jölster springare efter Sigmund Eikås Norge Gammelstovsslåtten. Jölster ligger intill Nationalparken “Jostedalsbreen i Vestlandet. Joutunheimen ligger SSÖ om Jölster
 3. Staffan Berg
 4. Kanske några ifrån Rimbo
 5. Häverö spelmän   
Stora laget
 1. Avskedsgånglåt Nyckelharpor börjar
 2. Gåsvikarns Skänklåt
 3. Fastarna brudmarsch Utgång

Ulf spelar Jölster springare efter Sigmund Eikås Norge Gammelstovsslåtten. Har lärt mig låten efter Gro Marie Svindal som bor utanför Arvika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.