Spelträff i Skävesund

28/12-2023 Spelträff hemma hos Birgitta Edstam och Kent Ekblad i Skävesund. På Julaftonen sent på kvällen ringde Birgitta Edstam till mig och undrade om jag ville komma ut till Skävesund? Spelmanslaget i Örebro skulle träffas och ha den årliga avslutningen av detta spelår. De skulle repa inför spelningen på Folk at Heart som går av stapeln under tretton helgen. Jag tackade ja till detta erbjudande. Tog kontakt med Olle Linder och frågade om jag kunde åka med honom och hans fru Birgitta så 17:30 blev jag upphämtad.

Kul att träffa Kent och Birgitta igen. det var 23 personer från Örebro spelmanslag på denna avslutning. Jag har ju deklarerat för spelmanslaget tidigare att jag tar en lång paus ifrån mitt deltagande i Örebro spelmanslag. Det var en mycket fin gård Kent och Birgitta skaffade när de startade upp sin verksamhet med mjölkkor vid Ässsundet. Mellan kl. 18-20 spelade laget igenom alla låtar till Folk at Heart. Det var inga nya överraskningar med nya låtar så det var bara att hänga på under repet. Det har inte hänt mycket med Örebro spelmanslag och förnyelse av låtreportoaren.  Så det känns helt rätt för mig att nu lägga min energin på Roslagsmusiken och Karlskoga låtarna. Sen drack vi glögg och fikade i jätteköket!  Vi var sammanlagt över 30 personer i köket som satt och fikade tillsammans – helt fantastiskt och alla hade varsin stol. Vilka resurser Kent och Birgitta har!! Jag satt kvar och pratade med folk medans andra gick in i stora salen och spelade. Det var några nya yngre ansikten som jag såg i laget! det är bara att hoppas på att Örebro spelmanslag tar hand om de nya så det inte går med alla andra som tröttnar efter ett tag. Bara att önska laget lycka till med det jobbet. Vi 22-tiden då åkte Olle Birgitta och jag hem till Örebro efter en trevlig kväll i Skävesund.

Bilden ovan är från Tomasboda i slutet av december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.