Spelat in låt till Roslagens spelmanslag som passar min säckpipa

Har nu äntligen hittat en låt ur Roslagens spelmanslags repertoar (den vi i dagsläget har just nu), som passar att spela på min svenska säckpipa.Vi har i dagsläget ca 80 st låtar på vår reportoar. Det nybildade spelmanslaget har haft fullt upp att lära sig låtar ifrån Roslagen i nu 2 år. Jag fick frågan ifrån spelledaren Martin Björklund om jag kunde hitta några låtar från laget repertoar som passa att spela på min säckpipa. En polska efter spelmanen Alfred Eriksson från Västernäs Väddö hittade jag och låten går att spela i A-moll, original tonarten är D-moll. Har hittat två låtar till som jag ännu inte spelat in. Totalt 3 st. låtar som fungerar att spela på den svenska säckpipan och som jag tagit från reportoaren i Roslagens spelmanslag.

Så i YouTub-klippet nedan kan ni lyssna på låten. Har gjort en inlärningsinspelning så laget kan lära sig att spela låten i a-moll tillsammans med säckpipan, fiolen och tillsammans med fiol och säckpipan.

Polska efter Alfred Eriksson Västernäset Väddö. Enligt Birger Björnestedt var Alfred Eriksson från Västernäs Väddö. För det var där han bodde och verkade som spelman, även om han var född i Älmsta. Utlärningsfil till Roslagens spelmanslag. 2x Säckpipsol, 1x Fiolsolo och ett varv av arret på slutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.