Jobbat med “Arholmapolskan” av Martin Björklund

Jag och Kerstin hade blivit bjudna på en Rajtan – Tajtanfest denna lördagen den 2 mars hemma hos Mats Åkerberg och Lena Linder i Örebro. Efter ett samtal med Pehr Falkenström som också var bjuden till festen, visade det sig att Mats fyller 70 år den 6 mars. Där av rajtan – tajtanfesten. Ett par dagar innan festen så blev jag sjuk igen i en riktigt rinnig och hostig 🤧 förkylning. En taskig timing eftersom jag hade sett fram så emot denna festen. På lördags förmiddagen insåg jag att jag inte orkar gå på festen utan jag fick ringa Mats o Lena och hälsa dem att jag får hålla mig hemma. Kerstin som nyss blivit av med sin förkylning gick iväg.

Bild nedan Mats och Lena dansar i Nora.

När Kerstin gått till festen satte jag mig ner vid datorn och kollade igenom min låtlista som jag ska spela på konserten i Vallentuna den 6/4. Avslutningslåten “Arholmapolskan” av Martin Björklund behövde jag jobba lite mera med. Det bästa sättet för mig att lära mig en låt är att spela in låten i GargBand och arra låten. Då brukar låtarna sitta bättre. Det gick rätt snabbt att spela in och arra låten eftersom jag redan hade en idé hur arret skulle vara. När allt var klart och låten var konverterad till Mp3-fil och sparad så kom jag på en sak! Det kommer en del spelmän som Mats och Lena bjudit in till festen men jag kanske kan vara med på ett hörn. Så jag bestämde mig för att skicka låten till Mats som en födelsedags gåva. Sen kom jag på att Mats har någon släkt som har en stuga på Arholma. Så jag bjöd in Mats och Lena att komma ut till oss på Tomat i sommar och vi kan åka till Arholma och kika runt. Passar det att Mats släkting är på Arholma så tycker jag det skulle vara kul om vi skulle kunna få ihop en träff i sommaren som nu kommer. Sagt och gjort, jag skickade låten till Mats med en grattis hälsning från mig och Kerstin. Så får vi se om vi får ihop det i sommar.

Sen visade det sig sen när Kerstin kom hem och berättade om festen att många av Mats släkt var på festen där och hans syrror. Jag får ringa till Mats när jag inte är så snorig längre och fråga om han var nöjd med festen.

Polska av Martin Björklund “Arholmapolskan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.