Solo konsert i Vintrosa kyrka 1/6-2017

Idag hade jag ett engagemang i Vintrosa kyrka. Jag och riksspelmannen Jan-Anders Andersson från Latorp delade på folkmusikkvällen i Vintrosa kyrka. Kyrkan var mer än halvfull med publik som kommit för att lyssna på oss 2 folkmusiker från Örebro-län.

Både Jan-Anders och jag är bördiga från landskapet Värmland. Jan-Anders har bott i Klarälvdalen närmare bestämt i Ekshärad. Och jag är ifrån kanon staden Karlskoga. Det blev ett varierat program med Jan-Anders på durspel och jag spelade på mina fioler, hardingfelan och min svenska säckipa. Sista låten som Jan-Anders spelade så spelade vi tillsammans en låt efter Carl- Wiktor Rulin, låten kallas för ” Rulins far”. Rulins far är en travare som är helt galen med både sextondelar och trioler blandat huller om buller. Det blev en alldeles speciellt unik sättning av instrument när vi framförde Rulins far för publiken.  Jan-Anders på sitt durspel och jag på min svenska säckpipa. Efter det att jag och Jan-Anders spelat klart så skulle prästen som heter Jenny säga något o “Kärleken”. Efter Jennys ord så körde jag igång mitt program.

 

Efter att konserten var klar fick vi fina applåder av publiken och blommor av arrangören. Det var väldigt kul att få spela i den nu nyrenoverade Vintrosa kyrka. Det är en helt fantastisk akustik i Vintrosa kyrkan. Tack till alla er i Vintrosa församling som jobbat för att få till denna folkmusikkväll! Jag kommer gärna åter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Cecilia Bremer

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.