Spelat till en danskurs samt spelat till dans på Felankväll 2018-01-20

Danskurs

Lördagen den 20/1-2018 spelade jag hela eftermiddagen till en danskurs. Kursen arrangerades av Felan i Örebro samt studieförbundet Sensus i Örebro. Danspedagogen Mats Åkerberg höll i själva danskursen och jag som spelman servade Mats och de 13 kursdeltagarna med musik under kurseftermiddagen.

Kursdeltagarna fick lära sig grunderna i slängpolska (Travare, Pollonäs) samt prova på lite Värmlands-polska. Det var en kul eftermiddag för mig som satt och spelade samt för de 13 kursdeltagarna. Alla ville ha mer danskurser utav detta slaget. Så jag hoppas Mats fortsätter med denna sortens danskurser.

 

Felankväll med gruppen Maskin som var kvällens begivenhet.

På kvällen var jag nu igen engagerad som spelman på Felan. Den här gången skulle jag spela till dans efter det att “Maskin” spelat klart sin konsert.  Gruppen Maskin levererade en fantastisk konsert med trad.musik ifrån Uppland.

 

 

När gruppen sen tog sig en välförtjänta paus efter konserten spelade jag ca. 30 minuter till dans. Jag var ju rättså väl uppvärmd efter att jag spelat på danskursen hela eftermiddagen. Efter mina 30 minuters dansspelande tog Maskin över dans-spelandet. Tack Maskin för ert härliga och energi-fyllda spel på konserten och sen till dansen. Här kan ni lyssna på Lilla Hin.

 

Fotot ovan är från “Felan fyller 40-år”, fotot är taget av Benny Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.