Gubbarep hos Lennart i Daglösen 19/10-2018

Så var det dags igen att träffas efter sommaren. Jag åkte tidigare in till Anders i Karlskoga för att tagla om en stråke samt att justera ljudpinnen på min A-fiol. När det var klart så satte vi oss i bilen för att hämta upp Per och vi styrde sedan vidare mot Daglösen o Lennart Gybrant. Lennart mötte som vanligt upp på trappan och hälsa oss välkomna. I köket hade Lennart fixat iordning fisksoppa till lunch. Mums – den var god!! Sen kikade vi på filmerna från Ransäters-konserten i somras den 6/6-2018. Det var Bosse Jansson som hade filmat oss i Ransäter. Vi hade samlats för att dra upp lite planer inför den blivande spel/danskursen, konserten och dans-spelningen i Karlskoga den 17/11-2018 i Musikpalatset.. Vi spelade sedan igenom konsertprogrammet från i somras. Kanske vi behöver göra några ändringar. Sen blev det fika med Ulfs hemmagjorda morotskaka. Den blev också väldigt uppskattad – morotskakan alltså.

Efter fika spelade vi de låtar vi kom på. När vi träffas så dyker det alltid upp några nya låtar som Per eller Lennart kommer på. Så jag och Anders har fullt upp med att spela in de låtar som är nya för oss två. Sen gäller det att lära sig låtarna hemma. Det är alltid kul att få lära sig nya låtar och höra alla historier kring låtarna. Innan vi åkte hem visade Lennart oss sin fotosamling på alla gamla östvärmlänska-spelmän har träffat under åren. Vilken fotoskatt! Lennart berättade också att han ska digitalisera alla rullband som han har med inspelningar på alla spelmän han har träffat under åren. Ser verkligen fram emot att se och höra Lennarts arbete när han kommer igång. Vi bestämde att vi skulle ses om ca. två veckor igen. Bara för att umgås och spela och ha kul. Det är det som är folkmusik för mig!!

Länk nedan till YouTube klipp.

“Friskytten” Störing efter Gunnar Karlsson Storfors.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.