“Kaffi å Gubbarep” hemma hos Lennart 29/10-2018

Så var det dags igen. Idag vid halv elva tia tog jag bussen in till Karlskoga. Vi – jag, Per Saxholm och Anders Norudde skulle åka upp till Lennart Gybrant i Daglösen för att spela och ha trevligt denna ruskiga oktober dag. Lennart hade som vanligt fixat en läcker soppa. Jag hade fixat fika bröd på ICA. Som vanligt så bra sprutar det ut nya låtar ur Per och Lennart.

Bilden ovan föreställer Sigvard i Monkerud från Visnums-Kil. Fotograf är Mats Holmstrand.

Denna eftermiddag hade jag fullt upp med att hinna spela in – försöka hinna lära mig lite utav de nya låtarna som bara så där dyker upp. Men det är roligt!!  Per berättade att det finns ett intresse av att spela in oss fyra gubbar och de låtar vi spelar. Det får vi prata om lite senare. Men innan vi skildes åt så visade Lennart lite nya bilder som han plockat fram på en legendarisk spelman som heter Sigvard i Monkerud ifrån Visnums-Kil. Nu var det sista träffen på fyra personer innan spel å danskursen samt konserten den 17/11-2018. Troligtvis kommer vi att få till en träff innan den 17/11 men då på tre personer.

Schottis efter Sigvard i Monkerud men några texter till beten. Per och Lennart speler melodi, Anders komper o jag försöker läre mig låten så länge den speles. Så går det te på våra träffer.

 

Här på YouTub-länken nedan speler vi en kväsi bete. Bare å klicke på länken.

Polska ifrån Brattfors efter Ernst Pettersson.

Ett svar på ”“Kaffi å Gubbarep” hemma hos Lennart 29/10-2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.